>   Aktuális   |   >   Ipar   |   >   Hungaropharma 70   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Gyógyszerek   |   >   Kutatás
 

Megjelent a Pharma Tribune 2020. évi 2. lapszáma digitálisan

Július 1-jével bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatás jár az egészségügyi dolgozóknak – a gyógyszertári dolgozók nincsenek közöttük. Az intézkedés hátteréről, a gyógyszerészek megítéléséről is beszél lapunknak adott interjújában dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

A gyógyszerészeket, gyógyszeripart érintő friss hírek mellett a Pharma Tribune-ben olvashatnak még egyebek között az MDR rendelkezéseinek elhalasztásáról, a mozgásszervi betegségek gyógyításának lehetőségeiről vény nélkül kiadható készítményekkel, de találnak információt a szemölcsök lefagyasztásáról, a magnézium szerepéről, a vénás lábpanaszok és a bőrgomba kezeléséről éppen úgy, mint egy különleges gyógyszerforma alkalmazásának lehetőségeiről.

 

Digitálisan megjelent kiadványunkat ide kattintva olvashatja!

-
a.png

Aktuális

>

Harmadik alkalommal is húszmillió forint innovatív ötletek megvalósítására

A 2020-as év kihívásai ellenére sikeresen megvalósul az idei Richter Anna Díj öt győztes projektje, melyeket október 13-án ünnepélyes keretek között mutattak be az érdeklődők számára.

>

Covid-19: Nagy-Britanniában már novemberben olthatnak

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) képviselői bejelentették, hogy Nagy-Britanniában már a következő hónapban megkezdődhet a régóta várt védőoltás alkalmazása, írja a Liner .

>

STOP-akció: több millió hamis maszkot és COVID-tesztet foglaltak le

Több mint 3,5 millió orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítő folyadék és védőeszköz, leginkább maszk forgalomba kerülését akadályozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

>

Szerbiában elérhetővé vált a koronavírus kezelésére fejlesztett gyógyszer

Szerbiában is elérhetővé vált hétfőtől a remdesivir hatóanyagú gyógyszer, amelyet a koronavírus-betegek kezelésére fejlesztettek ki, közölte a szerb járványügyi válságstáb.

>

Szlávik: mindenkinek javasolt az influenza elleni védőoltás

A koronavírus-járványra tekintettel mindenkinek javasolja a héten már elérhető infuenza elleni oltások beadását az Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa.
-
hirdetés
 
i.png

Ipar

>

ITM: eredményesek a hazai gyógyszeripari fejlesztések

Megkezdődött a remdesivir hazai gyártása, és már üzemi léptékben készül a hazánkban előállított favipiravir is.

>

Az EU újabb oltóanyagot biztosító megállapodást hagyott jóvá

Az EB egy újabb, potenciálisan hatékony oltóanyaghoz való hozzáférhetőséget biztosító szerződést hagyott jóvá az amerikai Johnson & Johnson csoporthoz tartozó Janssen Pharmaceutical Companies egyik vállalatával, a Janssen Pharmaceutica nevű céggel.

>

Már Magyarországnak is van koronavírus elleni gyógyszere

Már gőzerővel gyártják Magyarországon a koronavírus elleni egyik leghatékonyabb gyógyszert – erősítette meg a Richter az Index értesüléseit.
-
h.png

Hungaropharma 70

>

„Így van ez jól, egymástól tanulunk!”

Az elmúlt hetekben-hónapokban reflektorfénybe kerültek a pedagógusok, és az online tanítás. A tanév utolsó hetét kezdtük el, a tanulságokat érdemes levonni, és azokat átgondolva készülni a jövőre. Interjú Hajnal Gabriella miniszteri biztossal, a Klebelsberg Központ elnökével.

>

Civilek érettségije

A járvány okozta helyzet egyik pozitív hozadéka az, hogy a társadalmi szolidaritás ezer formájával találkozunk nap mint nap. Egyének, civil szervezetek fejezik ki együttérzésüket a segítségre szorulók iránt és nyújtanak támogatást ott, ahol arra szükség van.

>

A közös jövőnket védjük mindazzal, amit most teszünk

A Hungaropharma felelős vállalatként, az operatív működésének átalakításán felül is számos azonnali lépést tett, amelyekkel partnereit segíti.

>

Folyamatos készültségben - avagy mit jelent a HPH Operatív Törzs?

A COVID-19 járvány következményeként 2020. március 9-én dr. Feller Antal , a Hungaropharma vezérigazgatójának határozata alapján létrejött az Operatív Törzs.

>

A vírus, amely lázban tartja a világot

Dr. Feller Antal lal, a Hungaropharma vezérigazgatójával a konkrét feladatokról beszéltünk, valamint arról is, hogy min kell a világnak változtatni a jövőben, ha csökkenteni akarjuk egy esetleges pandemia és következményeinek kockázatát.

>

70 éve úton…

A HPH 70 éve úton kiadvány olyan egyedülálló visszaemlékezésekből, portrékból és korhű dokumentumokból álló kötet, amely több évszázados időutazásra invitálja olvasóit.
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Miért probléma a rohamoldó szerek túl gyakori használata?

Dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász, a Tüdőközpont főorvosa elmondta, milyen egyértelmű jele van annak, hogy a személyre szabott kezelés nem megfelelő, azon módosítani kell.

>

Mi kerüljön a tányérunkba?

Mit, mikor és mennyit kellene ennünk ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk, tovább éljünk? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kerestek választ szakemberek a pénteken online formában megrendezett XIV. Táplálkozásmarketing Konferencián.

>

PirulaKalauz az egészség megőrzéséért

Laikusok számára is érthető nyelvezettel, de a szakmai munkában is kiválóan hasznosítható, részletes és naprakész információtárként szolgálhat a dr. Csupor Dezső nevével jelzett PirulaKalauz.
-
gy.png

Gyógyszerek

>

Debrecenben megkezdték a magyar remdesivir alkalmazását

Magyarországon elsőként a Debreceni Egyetemen (DE) alkalmazzák a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyára által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert.

>

Újabb gyártó függesztette fel kísérleti kezelésének tesztelését

Újabb amerikai gyógyszergyártó, az Eli Lilly függesztette fel kedden a koronavírus okozta Covid-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.

>

A szakmai összefogásban a tüdőgyógyászok szerepe hatalmas a covid-19 járvány okozta tüdőbetegségek gyógyításában és rehabilitációjában

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben adott óriási betegszám felértékeli a lehetőségeinket a hazai fejlesztésű favipiravir, remdesivir hatóanyagú gyógyszerek klinikai vizsgálatai során.

>

Indulhat a koronavírus elleni gyógyszer klinikai vizsgálata itthon

A Richter által legyártott koronavírus elleni készítmény még az engedélyeztetési eljárás előtt áll. Az Index úgy értesült, hogy a klinikai vizsgálatok hétfőn kezdődhetnek.

>

Amerikai gyógyszert szereznek be az EU-tagországok

Az EB és az EU-tagországok közös közbeszerzési megállapodást írtak alá az amerikai Gilead Sciences gyógyszeripari vállalattal a remdesivir hatóanyagú gyógyszer beszerzéséről.
-
k.png

Kutatás

>

Felfüggesztették a Johnson and Johnson vakcinájának tesztelését

Az amerikai gyógyszeripari cég felfüggesztette hétfőn a koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, miután megmagyarázatlan egészségügyi probléma lépett fel az egyik tesztalanynál, írja az MTI nyomán a Mandiner .

>

Magyar kutatók részvételével nyílik meg az út az eddigieknél hatékonyabb koronavírus-gyógyszerekhez

Egy nemzetközi együttműködés keretében sikerült áttörést elérni a Covid-19 egyik kulcsfehérjéje, a fő proteáz működésének gátlásában.
-
hirdetés
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
j.png

Jogszabályfigyelő

>

Tájékoztató a sztómával élők világnapja alkalmából (Érvényesség: 2020.10.03.)

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Tájékoztatója a sztómával élők világnapja alkalmából

>

Tájékoztató az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából (Érvényesség: 2020.10.01.)

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Tájékoztatója az emlőrák elleni küzdelem világnapja alkalmából

>

1617/2020. (X. 1.) Korm. határozat (Érvényesség: 2020.10.01.)

1617/2020. (X. 1.) Korm. határozat a koronavírus-világjárvány elleni védekezés érdekében az RT-PCR módszerrel végzett SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról, valamint az influenza elleni védőoltás teljes lakosság részére történő ingyenes rendelkezésre állásának biztosításáról

>

Tájékoztató a szív világnapja alkalmából (Érvényesség: 2020.09.29.)

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Tájékoztatója a szív világnapja alkalmából
-
© 2009 - 2020, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.