>   Aktuális   |   >   Ipar   |   >   Hungaropharma 70   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Gyógyszerek   |   >   Kutatás
 

Megjelent a Pharma Tribune 2020. évi 2. lapszáma digitálisan

Július 1-jével bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatás jár az egészségügyi dolgozóknak – a gyógyszertári dolgozók nincsenek közöttük. Az intézkedés hátteréről, a gyógyszerészek megítéléséről is beszél lapunknak adott interjújában dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

A gyógyszerészeket, gyógyszeripart érintő friss hírek mellett a Pharma Tribune-ben olvashatnak még egyebek között az MDR rendelkezéseinek elhalasztásáról, a mozgásszervi betegségek gyógyításának lehetőségeiről vény nélkül kiadható készítményekkel, de találnak információt a szemölcsök lefagyasztásáról, a magnézium szerepéről, a vénás lábpanaszok és a bőrgomba kezeléséről éppen úgy, mint egy különleges gyógyszerforma alkalmazásának lehetőségeiről.

 

Digitálisan megjelent kiadványunkat ide kattintva olvashatja!

-
gy.png

Gyógyszerész továbbképzés

>

A toroköblögetéstől a szopogatótablettákig

A garatnyálkahártya lokális kezelésére szolgáló torokfertőtlenítők antiszeptikus, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő hatóanyagaikkal mérséklik a gyulladt torok fájdalmát és megakadályozzák a bakteriális felülfertőződést.

>

Jön az allergia!

Az allergiás betegségek prevalenciája az utóbbi évtizedekben drámaian megnövekedett világszerte.

>

Köhögéscsillapítás természetesen

Amíg a köpetürítéssel járó köhögést „támogatni”, a száraz köhögést elnyomni kell. A természet számos hatékony megoldást kínál e célra.

>

Mikrocirkuláció: kicsi erek, nagy problémák

A 100 mikrométeresnél kisebb átmérőjű kapillárisokból álló mikrocirkulációs rendszer alapvető szerepet tölt be a sejtek és szövetek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásában.

>

Gyakoriak a vénás betegségek

A krónikus vénás betegség igen gyakori kórkép, ami szinte elkerülhetetlenül kialakul a tartósan fennálló vagy nem módosítható rizikófaktorok, mint az előrehaladott életkor, női nem, elhízás vagy családi halmozódás jelenléte esetén.
-
a.png

Aktuális

>

NNK: váljon elfogadottá az általános átoltottság és a szabályok betartása!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) elkötelezett amellett, hogy az általános átoltottság és a koronavírus-járvány terjedését megakadályozó megelőző szabályok betartása társadalmi normaként váljon elfogadottá.

>

Maszk nélkül önt és a boltot is megbüntetik!

Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornán adott interjújában a biztonsági szabályok betartását is kérte az emberektől.

>

19 cég nyert 2,5 milliárd forint támogatást az Irinyi-terv programban

Az idén 51 pályázóból 19 cég nyert 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást az Irinyi-terv iparstratégiai programban, a forrás felhasználásával 7 milliárd forint értékű beruházás valósul meg.

>

Már csak online rendezvények tarthatók az egészségügyben

Kásler Miklós megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban a szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását.
-
hirdetés
 
i.png

Ipar

>

Richter-vezér: Legyen magyar gyógyszer védjegy!

A járványhelyzet hatással volt a vevőkre, egyebek közt azért, mert csökkentek az orvos-beteg találkozások, mondta az InfoRádió szerint Orbán Gábor vezérigazgató, aki semmi jóra nem számít.

>

Újraindul az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcinájának tesztelése

Újraindul az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari óriáscég koronavírus-vakcinájának tesztelési programja, amelyet a héten biztonsági okokból, a teszt egyik résztvevőjének betegsége miatt felfüggesztettek.

>

Újabb vakcinagyártóval zárultak le az oltóanyag beszerzéséről folytatott uniós tárgyalások

A koronavírus elleni vakcina egy újabb, hatodik gyártójával is lezárultak az Európai Bizottság oltóanyag beszerzéséről folytatott tárgyalásai.
-
h.png

Hungaropharma 70

>

„Így van ez jól, egymástól tanulunk!”

Az elmúlt hetekben-hónapokban reflektorfénybe kerültek a pedagógusok, és az online tanítás. A tanév utolsó hetét kezdtük el, a tanulságokat érdemes levonni, és azokat átgondolva készülni a jövőre. Interjú Hajnal Gabriella miniszteri biztossal, a Klebelsberg Központ elnökével.

>

Civilek érettségije

A járvány okozta helyzet egyik pozitív hozadéka az, hogy a társadalmi szolidaritás ezer formájával találkozunk nap mint nap. Egyének, civil szervezetek fejezik ki együttérzésüket a segítségre szorulók iránt és nyújtanak támogatást ott, ahol arra szükség van.

>

A közös jövőnket védjük mindazzal, amit most teszünk

A Hungaropharma felelős vállalatként, az operatív működésének átalakításán felül is számos azonnali lépést tett, amelyekkel partnereit segíti.

>

Folyamatos készültségben - avagy mit jelent a HPH Operatív Törzs?

A COVID-19 járvány következményeként 2020. március 9-én dr. Feller Antal , a Hungaropharma vezérigazgatójának határozata alapján létrejött az Operatív Törzs.

>

A vírus, amely lázban tartja a világot

Dr. Feller Antal lal, a Hungaropharma vezérigazgatójával a konkrét feladatokról beszéltünk, valamint arról is, hogy min kell a világnak változtatni a jövőben, ha csökkenteni akarjuk egy esetleges pandemia és következményeinek kockázatát.

>

70 éve úton…

A HPH 70 éve úton kiadvány olyan egyedülálló visszaemlékezésekből, portrékból és korhű dokumentumokból álló kötet, amely több évszázados időutazásra invitálja olvasóit.
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Parlagfű-allergia: ez a furcsa tünet is figyelmeztető jel lehet

Ha a torokköszörülés mellett egyéb tünetek is jelentkeznek, felmerülhet a légúti allergia gyanúja. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogyan kezelhető a probléma.

>

Fiataloknak szóló programokkal erősít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A kezdeményezések célja átfogó ismeretek közvetítése az egészséges életmód, a sport és a táplálkozás szerepéről az olyan krónikus betegségek megelőzésért, mint a cukorbetegség és az elhízás.
-
gy.png

Gyógyszerek

>

Orosz vakcinateszt: minden hetedik alanyánál átmeneti panaszok jelentkeznek

A Szputnyik V vakcinával beoltott önkéntesek14 százalékánál egy-másfél napig tartó gyengeség, láz vagy izomfájdalom jelentkezett, jelentette Mihail Murasko egészségügyi miniszter Moszkvában.

>

Ez lehet a koronavírus ellenszere?

A Pittsburgh-i Egyetem orvostudományi karának kutatói elkülönítették a legkisebb biológiai molekulát, amely teljesen semlegesíti a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

>

Októberre ígér koronavírus-vakcinát egy amerikai gyógyszergyár

Októberre ígért vakcinát a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellen a Pfizer amerikai gyógyszergyár vezérigazgatója, Albert Bourla egy hétfői televíziós interjúban.

>

Újabb COVID-vakcina tesztelését kezdték meg Európában

Az amerikai Merck & Co gyógyszergyártó cég képviselői bejelentették, hogy kifejlesztették saját készítményüket, amelynek klinikai vizsgálata hamarosan elindulhat, írja a Liner .
-
k.png

Kutatás

>

Százharminc vakcina fejlesztése zajlik a világban

Világszerte százharminc vakcinafejlesztési projekt zajlik, mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője.
-
hirdetés
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
j.png

Jogszabályfigyelő

>

30/2020. (VIII. 25.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2020.09.24.)

30/2020. (VIII. 25.) EMMI rendelet1az új pszichoaktív anyaggá minősített anyagokról vagy vegyületcsoportokról szóló 55/2014. (XII. 30.) EMMI rendelet módosításáról

>

26_2020. EMMI rendelet (Érvényesség: 2020.09.01.)

26/2020. (VIII. 4.) EMMI rendelet1az egészségügyi szakmai kollégium működéséről

>

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye (Érvényesség: 2020.08.24.)

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye a Honvéd Kórház PET/CT berendezésének befogadásával kapcsolatosan

>

2020. HÉ 47. szám OTFO közlemény (Érvényesség: 2020.08.21.)

Közlemény a COVID-19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi viszonyok alapján az országok besorolásáról szóló országos tisztifőorvosi határozatról
-
© 2009 - 2020, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.