hirdetés
 
  >   Aktuális   |   >   Gyógyszerek   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Képzés   |   >   Ipar   |   >   Kutatás   |   >   Patika management
 
a.png

Aktuális

>

Tanulmányi központ lett a miskolci kórház gyógyszertára

A patikában a legmodernebb technológiával, az országban egyedülálló módon készítik és adagolják a betegek gyógyszereit, közli a Hír TV alapján a Weborvos.
-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyszerek

>

Azitromicin-rezisztens Neisseria gonorrhoeae már Németországban is

Egyre több a kankós beteg, miközben egyre több országban számolnak be azitromicin-rezisztens N. gonorrhoeae -ról.

>

Paraprobiotikumok és posztbiotikumok

A paraprobiotikumok, illetve posztbiotikumok vagy nem élő mikroorganizmusok, vagy csupán azok kisebb-nagyobb töredékei vagy anyagcseretermékei, mégis számos pozitív hatást fejthetnek ki a gazdaszervezetre.

>

Szingapúrban és Thaiföldön is forgalmazzák a Richter gyógyszerét

A Richter bejelentette, hogy a Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (“MTPC”) ASEAN országokban található leányvállalatai törzskönyvi engedélyt kaptak skizofrénia elleni szerére.

>

A gyomorsavcsökkentők és a nyálkahártyavédők kedveznek az allergiának

A gyomorsavtermelést csökkentő szerek szedése akár ötszörösére is emelheti az allergia kialakulásának a kockázatát.
-

Változó promóciós szabályok/Rx, OTC, Étrend-kiegészítők

A Medical Tribune konferenciája 

Időpont: 2019. 09. 26. 9–15 óra

Helyszín: La Vida Duna Rendezvényterem - 1135. Budapest, Dunavirág u. 2-6.

Napjainkban erősödik az online marketing. A gyógyszeriparban a promóció területén is egyre inkább megjelenik a tudatosság, vannak azonban olyan gyakorlatok, amelyek nem feltétlenül kompatibilisek a jelenlegi jogi szabályozással. Mire számíthatunk a gyógyszerismertetés, a promóció területén a hazai gyógyszerhatóságtól és a felügyeleti szervektől? Hogyan kell elkerülni a bújtatott reklámokat, és mit tehetünk, ha gyakorlatunkat mégis „bejelentette” valaki? 

Részletes programért és jelentkezési lapért kattintson ide!>>>

 

-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Helytelen gyógyszerhasználat és halláskárosodás

Az 50 év alatti, halláskárosodással élő embereknél jóval nagyobb a helytelen alkohol- és gyógyszerhasználat előfordulása, írja a Napidoktor.hu.

>

A bőrgyógyász tanácsai leégés esetén

Megfelelő védekezés nélkül nem kell túl sok idő, hogy a kánikulában leégjünk a napon. Dr. Pánczél Gitta , az Anyajegyszűrő Központ bőrgyógyásza elmondja, melyek a legfontosabb teendők.

-
hirdetés
 
k.png

Képzés

>

Kórházi-klinikai gyógyszerészek pécsi szakmai hétvégéje 2019

A PTE GyTK Gyógyszerészeti Intézete és a MGYT Kórházi Gyógyszerészi Szervezetének Ifjúsági Állandó Bizottsága 2019-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg közkedvelt szakmai rendezvényét.

>

Onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság továbbképzést szervez az onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása  témakörében.
-
hirdetés
 

A bőrgomba témájának felvetése okosan a gyógyszertárban

Mint minden vény nélkül kiadható gyógyszer esetén, úgy a gombás fertőzéseknél is fontos, hogy a lehető legpontosabb információnk legyen a beteg panaszairól. Hogyan kérdezzünk, egyáltalán merjünk-e kérdezni?

Tovább a cikkre >>

-
i.png

Ipar

>

Új HR stratégiával erősít az Egis

Az Egis az a cég akar lenni, ahol az emberek szeretnek dolgozni. Az Egis csoport HR igazgatója dr. András Klára , az új szervezetet pedig 5 főosztályvezető irányítja.

>

Alkohol- és cukorfogyasztás elleni szereket kínálnának

Egy lengyel startup vállalkozás és egy japán tudós olyan szerrel állt elő, amely kezeli az alkoholmérgezést – adta hírül a Rzeczpospolita nyomán a Napi.hu .

>

Szerializáció: 20-30 százalékos a termelékenységromlás

A Richter véleménye nincs ellentmondásban a szerializáció bevezetésének terheivel és a felmerülő problémák komolyságával – válaszolta a Világgazdaság kérdésre a Magyosz.
-
hirdetés
 
k.png

Kutatás

>

Biztonságos a chlamydia elleni védőoltás

Biztonságosnak bizonyult a teszteken a leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés okozója, a chlamydia elleni védőoltás, számolt be róla a BBC híroldala.

>

Új szívmodell a kardiotoxicitás pontosabb előrejelzésére

A TARA Biosystems a napokban hozta nyilvánosságra új szívmodelljének kardiotoxicitás-prognosztikai eredményeit, melyek gyógyszerek széles skálájának kockázatait értékelték.

>

BRD4-szelektív kis molekulák a HIV szuppressziójára

Egy amerikai kutatócsoport olyan kis molekulákat állított elő, amelyek sikeresen nyomhatják el a dormanciában lévő HIV reaktivációját az antiretrovirális kezelés abbahagyását követően.

>

Nano-oltóanyag melanoma ellen

Immár nano-oltóanyagos megoldást is kínálnak a bőrrák ellen, izraeli kutatóknak sikerült áttörést elérniük ezen a területen – idézi a Science Daily közleményét a 24.hu .
-
p.png

Patika management

>

A szolgáltatási díjtól az EESZT meghatalmazási rendszeréig

Számos közérdeklődésre számot tartó téma szerepelt a Magyar Gyógyszerészi Kamara legutóbbi elnökségi ülésén, amelyekről az mgyk.hu számol be.
-

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
j.png

Jogszabályfigyelő

>

190/2019. (VII. 30.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2019.08.14.)

190/2019. (VII. 30.) Korm. rendelet egyes kormányrendeleteknek az egészségügyi szakfelügyelettel összefüggő módosításáról

>

16/2019. (VII. 30.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.08.14.)

16/2019. (VII. 30.) EMMI rendelet az egészségügyi szolgáltatók szakfelügyeletéről

>

194_2019. VII. 30. Korm. rendelet (Érvényesség: 2019.08.01.)

194/2019. (VII. 30.) Korm. rendelet a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet módosításáról

>

15/2019. (VII. 26.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.08.01.)

15/2019. (VII. 26.) EMMI rendelet egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek szemészeti, nőgyógyászati beavatkozásokhoz és kemoterápiás protokollokhoz kapcsolódó módosításáról

>

1459/2019. (VII. 30.) Korm. határozat (Érvényesség: 2019.07.30.)

1459/2019. (VII. 30.) Korm. határozat az egészségügyi szakfelügyelettel összefüggő forrás biztosításáról

>

14/2019. (VII. 26.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.07.27.)

14/2019. (VII. 26.) EMMI rendelet a törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel kapcsolatos részletes szabályokról szóló 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet módosításáról

>

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2019.07.19.)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye orvostechnikai eszközök időszakos felülvizsgálatát végző szervezet feljogosításáról

>

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra (Érvényesség: 2019.07.19.)

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra

>

12/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.08.02.)

12/2019. (VII. 3.) EMMI rendelet egyes járványügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

>

163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2019.07.13.)

163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről szóló 175/2007. (VI. 30.) Korm. rendelet módosításáról
-
© 2009 - 2019, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.