hirdetés
 
  >   Aktuális   |   >   Gyógyszerek   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Ipar   |   >   Patika management   |   >   Képzés   |   >   Kutatás
 
a.png

Aktuális

>

Az oltásellenesség miatt terjed a kanyaró Amerikában

Az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Washington államban nem tudják megfékezni a kanyarójárványt, amely már egy tucatnyi másik szövetségi tagállamra is átterjedt.

>

Csökkenteni kellene HPV vakcinák árát

A méhnyakrák áldozatainak többsége olyan szegény országokban él, ahol alacsony a humán papillomavírus (HPV) ellen beoltottak aránya – mondták az Index szerint a WHO szakértői.

>

Használtcikk piacon értékesített gyógyszereket

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint B.T. a debreceni, Vágóhíd utcai használtcikk piacon 2017. szeptember 16-án ukrán feliratú tablettákat kínált eladásra, írja a Cívishír .

>

Hiánycikk az egyik vérnyomáscsökkentő

Nem lehet kapni a patikákban az egyik vérnyomáscsökkentő gyógyszert, és azt se, amivel helyettesíteni lehetne, adta hírül az RTL Híradó .

>

Csak az OGYÉI lehet a chipsadó kedvezményezettje

Változott a népegészségügyi termékadóról (NETA) – a köznyelvben: chipsadóról – szóló rendelet. 2019. január elsejétől ugyanis az adózásra kötelezett csak az OGYÉI-nek ajánlhatja fel a NETA tíz százalékát, írja a Weborvos.

>

Migráció, kockázat, oltás

Az illegális migrációs folyamatok okozta egészségügyi kockázatokról is tárgyalt a román egészségügyi miniszterrel Szijjártó Péter , aki az uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozójára érkezett a román fővárosba.

>

Az MGYK XI. Vándorgyűlése

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) XI. Vándorgyűlését 2019. március 22-23-án Miskolc-Lillafüreden tartja, a Hunguest Hotel Palota szállóban.
-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyszerek

>

Nő a rohamgyakoriság, ha cserélgetik az epilepszia-gyógyszereket

Az originális-generikus vagy generikus-generikus csere is az epilepsziás rohamok gyakoriságának a növekedéséhez vezethet antikonvulzív gyógyszereknél.

>

Glaukóma elleni szemcseppek szisztémás mellékhatásokkal

A nem szelektív béta-blokkoló hatóanyagú szemcseppek asztmásoknál való alkalmazása akár 5-szörösére is emelheti a rohamgyakoriságot.

>

Izomsorvadás elleni készítmények támogatása

Az állam eddig 38 gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő beteg gyógyszeres kezelését támogatta, erre 2018-ban 1,2 milliárd forintot fordított, közölte az Index cikke nyomán a NEAK.
-

Best Of konferencia

Nem találtunk más közös nevezőt a szerteágazó témákra, mint azt, hogy „BEST OF”, tekintve, hogy azokat a témákat szedtük össze, melyek a leghasznosabbak a HR világ és/vagy a cégvezetés számára. Sok pszichológia, és sok praktikus tanács egy napon, egy helyen, melyektől azt gondoljuk, hogy valóban sikeresebb éved lehet majd.

Vedd meg jegyed még ma és találkozzunk egy hét múlva!

Minden információt ide kattintva találsz meg.  

 
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Csecsemőkori kiütések: mi okozhatja?

Az újszülöttek, csecsemők bőre nagyon érzékeny, akár az öblítő, a tusfürdő vagy bizonyos ételek miatt is kiütések jelentkezhetnek. A gyakori okokat dr. Balogh Ádám gyermekgyógyász foglalta össze.

>

Így csökkenthető a koleszterinszint

A koleszterinszint lehet magas az életmódnak köszönhetően, vagy „örökölhető” a magasabb érték. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint csökkenteni kell az értékeket.

>

140 vagy 120 Hgmm legyen a szisztolés vérnyomás célértéke?

Az intenzív vérnyomás-kontroll az időskorúaknál lassíthatja a szellemi hanyatlás folyamatát.

>

A mozgás erősíti a szervezet védekező mechanizmusát

A mozgás erősíti a szervezet védekező mechanizmusát, de szükséges mellette a vitaminpótlás is, közölte Gödény György fitneszedző csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

>

Nátha? Influenza? Téli allergia?

Ebben az időszakban sokan szenvednek torokfájástól, tüsszögéstől vagy épp láztól. A tünetek hátterében több betegség is állhat, ezek jellegzetes tüneteit és a köztük lévő különbségeket dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gégeközpont orvosa foglalja össze.

-

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
i.png

Ipar

>

Ez várható a Richtertől

Stagnáló negyedik negyedéves árbevétel mellett a nettó eredmény emelkedését várják az elemzők a Richtertől; a cég csütörtökön ismerteti a 2018-as utolsó negyedév számait, írja a Világgazdaság .

>

Szállítási megállapodást kötött a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. és a Pantarhei Bioscience BV licenc és szállítási megállapodást kötött egy új, kombinált orális fogamzásgátló értékesítéséről, közölte a PharmaOnline -nal a Richter.

>

Visszavonta törzskönyvezési kérelmét a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. visszavonta az általa kifejlesztett, daganatos betegeknél alkalmazott gyógyszerének törzskönyvezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA).

>

Felvásárolta a Neuraxpharm a Farmaxot

A Neuraxpharm Group, Európa egyik vezető gyógyszergyártója, amely a központi idegrendszeri rendellenességek kezelésére specializálódott, bejelentette, hogy megvásárolta a CNS-re specializálódott Farmax gyógyszergyártó vállalatot az SVUS Pharma-tól.
-
hirdetés
 
p.png

Patika management

>

Egyedi azonosítás: fontos határidőre és teendőkre figyelmeztet az OGYÉI

Az OGYÉI kéri, hogy azok a gyógyszertárak, amelyekben már éles rendszer működik, végezzenek előzetes ellenőrzéseket a birtokukban lévő szerializált gyógyszerekkel.

>

Diót agyra, répát szemre, paradicsomot szívre

Szentistvánban visz gyógyszertárat Pesti Ferenc , aki tíz éve nem volt szabadságon és egy urna miatt szabadult meg az autójától, ja, és négy évig ült a parlamentben. A 24. hu „patikaüggyel” foglalkozó cikksorozatának újabb része.

>

Az étrend-kiegészítőkkel van a legtöbb gond

A NÉBIH 2018-ban nagy hangsúlyt fektetett az étrend-kiegészítők ellenőrzésére, és nagy mennyiségben vont ki a forgalomból ismeretlen eredetű, illetve nem engedélyezett, gyógyszer hatóanyagot tartalmazó termékeket, közli a VG.
-
k.png

Képzés

>

Válogatott fejezetek a gyógyszerészet új, tudományos eredményeiből

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Semmelweis Egyetem GYTK és az MGYT Vas Megyei Szervezete továbbképzést szervez Válogatott fejezetek a gyógyszerészet új, tudományos eredményeiből témakörében.

>

Minden harmadik colitis ulcerosa-s betegnél eredményes a széklettranszplantáció

A fekális bakterioterápia az enyhe, illetve középsúlyos állapotú colitis ulcerosa-s betegek harmadánál vezet szteroid-mentes remisszióhoz, bár a hatás csak keveseknél áll fenn 12 hónapon túl.
-
hirdetés
 
k.png

Kutatás

>

Kevesebb lehet a szintetikus probléma a gyógyszerfejlesztésben

Automatikus, szabadalmaztatható molekulaváz és szintetizálható virtuális vegyülettár tervező, mesterséges intelligenciába beépíthető technológia és szoftver prototípust fejlesztenek.
-
hirdetés
 
j.png

Jogszabályfigyelő

>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve (Érvényesség: 2019.01.24.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve a dohányzásról való leszokás támogatásáról

>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve (Érvényesség: 2019.01.24.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelve a tuberkulózis prevenciójáról, diagnosztikájáról, terápiájáról és gondozásáról

>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma módszertani levele (Érvényesség: 2019.01.24.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma módszertani levele a betegségregiszterek adattartalmáról

>

2/2019. (I. 16.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.01.17.)

2/2019. (I. 16.) EMMI rendelet az emberi vér és vérkomponensek gyűjtésére, vizsgálatára, feldolgozására, tárolására és elosztására vonatkozó minőségi és biztonsági előírásokról, valamint ezek egyes technikai követelményeiről szóló 3/2005. (II. 10.) EüM rendelet módosításáról

>

49/2018. (XII. 28.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2019.01.15.)

49/2018. (XII. 28.) EMMI rendelet a népegészségügyi szempontból kiemelt jelentőségű vagy egyébként jelentős költségteherrel járó megbetegedések köréről, a megbetegedéseket nyilvántartó betegségregisztert vezető szerv kijelöléséről, valamint ezen megbetegedések bejelentésére és nyilvántartására vonatkozó részletes szabályokról

>

Az emberi erőforrások miniszterének pályázati felhívása (Érvényesség: 2019.01.14.)

Az emberi erőforrások miniszterének pályázati felhívása szakképzési tankönyv megírására

>

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2019.01.14.)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye orvostechnikai eszközök időszakos felülvizsgálatát végző szervezetek feljogosításáról
-
© 2009 - 2019, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.