hirdetés
 
  >   Aktuális   |   >   Gyógyszerek   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Képzés   |   >   Patika management   |   >   Ipar
 
a.png

Aktuális

>

Új alapokon az együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a Magyar Gyógyszerészi Kamarával.

>

Inzulinszállítmány Kárpátaljának

Mintegy 40 millió forint értékű inzulinszállítmányt adott át az Ökumenikus Segélyszervezet és a magyar kormány humanitárius adományaként Grezsa István miniszteri biztos és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója Csapon.

>

A gyógyszerészeknél járt Kásler Miklós

Harmonikus a szakmai kamara és a minisztérium együttműködése – mondta az emberi erőforrások minisztere az MGYK által szervezett gyógyszerészi köztestületi napok nyitórendezvényén .

>

Hiányzik az államilag támogatott HIV-szűrés

Időben felfedezve, s folyamatos gyógyszerelés mellett a HIV krónikus betegséggé szelídíthető. December 1-je az AIDS Világnapja.

>

Ismét védjeggyel honorálták a legjobbakat

Az egészségügyi civil szféra jelentős szereplője, a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány 2018 novemberében ismét honorált védjegyével öt egészségnevelési programot.

>

Új gyógyszerkutatási központ épül

A Hőgyes–Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum kialakításáról döntött a kormány. A cél, hogy 2021-re egy modern gyógyszerkutatási központ és gyógyszerészeti campus létesüljön.
-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyszerek

>

A vesét is védi a lorcaserin

Az elhízás gyógyszeres kezelésére engedélyezett lorcaserin csökkenti az obezitással összefüggő veseműködési zavarokat, írja az OTSZ Online.

>

Az INPULSIS®-ON vizsgálatról

Az INPULSIS®-ON vizsgálat eredményeit a Lancet Respiratory Medicine szakfolyóiratban közölték, tette közzé a Boehringer.

>

Antibiotikum az öregedés ellen?

Egy olcsó és meglepően kézenfekvő gyógymódban találták meg a fiatalság forrását a Salford Egyetem munkatársai, írja a hvg.hu .

>

Szennyeződés miatt kivonásról döntött az OGYÉI

Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. gyógyszeranyagának egy tételét kivonta a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
-

Digital Media Best Practice 2018

Meghosszabbított nevezési határidő: december 7., péntek éjfél!
Szálljon versenybe átlagon felüli digitális kommunikációs megoldásával!
A versenyre nevezhet bármilyen Magyarországon bejegyzett cég vagy magánszemély.

Öt főkategóriában várjuk a nevezéseket:

 • desktop
 • mobil
 • social media
 • integrált kampányok
 • digital execution

E főkategóriák további alkategóriákra oszlanak, a teljes lista ide kattintva tekinthető meg. A versenyről a szükséges információk ide kattintva olvashatóak.

Kapcsolat: Hasznos Nelly, hasznos.nelly@pphmedia.hu, 061 430 4527

 
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

A krónikus vénás betegek tájékoztatása és ellátása a gyógyszertárban

Az, hogy mennyi kellemetlenséget, panaszt és szenvedést okoz ez a kórkép, nagyban múlik azon, hogy mekkora hangsúlyt fektetünk a megelőzésre és a betegek edukációjára, mennyire figyelünk a problémáikra, és hogyan informáljuk őket.

>

Az inzulinrezisztencia gyakori társbetegségei

Az inzulinrezisztencia (IR) egy cukoranyagcsere rendellenesség, amelyből akár 2-es típusú cukorbetegség is kialakulhat, ha nem kezelik megfelelően.

>

Mégsem vált ki rozáceát a kávé?

A korábbi elképzeléssel szemben lehetséges, hogy a kávéfogyasztás nem a rozácea egyik triggere, hanem annak a kialakulásától védő protektív tényező.
-
k.png

Képzés

>

Grapefruitmag-kivonat: jó, ha keserű és alkoholos

A grapefruit az élelmiszeripari felhasználásán túl a gyógyászatban is helyet kap: a belőle nyert grapefruitmag-kivonat belsőlegesen és külsőlegesen egyaránt használható.
-
p.png

Patika management

>

Étrend-kiegészítőket vontak ki a forgalomból

Interneten rendelhető étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), tudatta a szervezet.

>

Változik a termékkör a patikákban

Új profilrendelet megalkotását javasolja a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) – mondta a Világgazdaság nak Marjai Tamás, a szervezet szakmai igazgatója.
-
hirdetés
 
i.png

Ipar

>

12 ezer dolgozótól válik meg a Bayer

A Bayer Csoport mintegy 12 ezer dolgozójától válik meg világszerte és olyan ismert márkákat is elad, mint a Dr. Scholl, közölte az Origo .

>

Világszerte nő az inzulinigény

A globális diabétesz „epidémia” egyre nagyobb mennyiségű inzulin előállítását teszi szükségessé. 2030-ra az igények több, mint 20 százalékos emelkedésével számolnak.

>

Gyártási mentesség bevezetését javasoljuk az Unióban

A hazai generikus gyógyszeripar versenyképességét növelő uniós szabályozásra van szükség – mondta György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár.
-
hirdetés
 
k.png

Könyvajánló

  
 

Élettan gyógyszerészhallgatók részére
Fonyó Attila

I. rész - Élettani alapfogalmak

 • A szervezet belső környezete és a homeosztázis fogalma 
 • A sejtfunkciók molekuláris alapjai 
 • Permeabilitás és transzport 
 • Jelzőmolekulák, receptorok és jelátvitel (szignáltranszdukció) 
 • A neuronműködés alapjai
 • Autonóm idegrendszeri működések 
 • Izomműködés Tovább a könyvre >>>

 

-
hirdetés
 
j.png

Jogszabályfigyelő

>

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra (Érvényesség: 2018.11.26.)

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra

>

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2018.11.26.)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye a Budapest IV. kerületében közforgalmú gyógyszertár létesítésére kiírt pályázat eredményéről

>

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye (Érvényesség: 2018.11.26.)

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye az Egyházaskozáron közforgalmú gyógyszertár létesítésére kiírt pályázat eredményéről

>

214/2018. (XI. 22.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2018.11.23.)

214/2018. (XI. 22.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról

>

1588/2018. (XI. 22.) Korm. határozat (Érvényesség: 2018.11.22.)

1588/2018. (XI. 22.) Korm. határozat az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátás céltartalék jogcím 2018. évi előirányzatáról történő átcsoportosításról, valamint a Gyógyító-megelőző ellátás, a Gyógyszertámogatás és a Gyógyászati segédeszköz támogatás jogcímcsoportok egyes előirányzatainak megemeléséről
-
© 2009 - 2019, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.