hirdetés
 
  >   Aktuális   |   >   Gyógyszerek   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Kutatás   |   >   Patika management   |   >   Ipar
 
a.png

Aktuális

>

Az emberek több mint fele szerint veszélyes a hamisítás

Tavaly óta jelentősen, 8 százalékponttal, 51 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint a hamisítás veszélyes, derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából.

>

Tanácsadó testület után főigazgatót is kap az OGYÉI

A Népszava információi szerint Szentiványi Mátyás , akit már nyáron jelöltek a posztra, de a kinevezését hosszan jegelték, a hét elején váratlan értesítést kapott, hogy szolgálatba kell lépnie.

>

Eredményesnek tűnő tárgyalások az újabb innovatív készítmények befogadásáról

Előrehaladottak a tárgyalások az új, innovatív gyógyszerek és terápiák társadalombiztosítási támogatásba vételéről az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint, így remélhetőleg hamarosan újabb modern fejlesztésű készítmények válhatnak elérhetővé a magyar betegek számára.

>

Lehetne tananyag a hamisítás elleni küzdelem

A hamis termékek vásárlása által okozott károkat meg kell ismertetni a fiatal generációval – hívta fel a figyelmet a Rádió Orient en Ilku Lívia , a HENT Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője.

>

Ne fake-ezz!

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) 14-20 év közötti (közép)iskolások számára szóló pályázatot hirdet, amelynek célja a hamis termékek veszélyeire való figyelemfelhívás.
-
hirdetés
 

Péntekig tart még a Prizma Kreatív PR Díj 2018 meghosszabbított nevezési időszaka!

Október 12. éjfélig még benyújthatja pályázatát a versenyre, ne maradjon le róla!

Keressük Magyarország legjobb PR-projektjeit és -megoldásait, kiemelkedő megbízóikat és kivitelezőiket a gyógyszeripar, egészségügy területén is!

Sőt a korábbi színes kategória-választékot bővítettük: pl. étrend-kiegészítők, egészségügyi termékek és szolgáltatások kategóriával!

A versenyről a szükséges információk ide kattintva olvashatóak. 

Kapcsolat: Hasznos Nelly, hasznos.nelly@pphmedia.hu, 061 430 4527

 
-
gy.png

Gyógyszerek

>

Az OTIVACTO vizsgálatról

A Boehringer Ingelheim bejelentette a 7443 krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedő beteg részvételével zajló OTIVACTO vizsgálat eredményeit.

>

OGYÉI felfüggesztés minőségi kifogás miatt

Az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig felfüggesztette az oldatos infúzió adott gyártási számú tételének forgalmazását, valamint megtiltotta annak felhasználását.

>

Nanorészecskékkel juttattak célba kemoterápiás szereket

Amerikai kutatók polimer nanorészecskék segítségével nagy pontossággal voltak képesek célba juttatni az áttétes tüdőrák kezelésére szolgáló kemoterápiás hatóanyagokat.
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Október az ekcéma tudatosság hónapja

Az ekcémával kapcsolatos tévhitek eloszlatásához dr. Vincze Ildikó , a Budai Allergiaközpont bőrgyógyász-kozmetológusának segítségét kértük.

>

Mennyivel csökkentik a hormonális fogamzásgátlók a petefészekrák rizikóját?

Az orálisan adagolt hormonális fogamzásgátlók szedési időtartamtól függően csökkentik a petefészekrák kockázatát a termékeny korú nőknél.

>

Jön a járványos agyhártyagyulladás-szezon

A korai diagnózis és a gyors orvosi ellátás életmentő szerepére hívják fel a figyelmet a járványos agyhártyagyulladással kapcsolatban a házi gyermekorvosok.

>

Basedow-Graves kór: a fokozott pajzsmirigy-hormontermelés okozója

Fokozott pajzsmirigy hormontermelésnél gondolni kell autoimmun betegségre is. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ismerteti a legfontosabbakat.

>

Az ajánlott kalcium-bevitel felét fogyasztják csak a magyar gyermekek

A korábbi évekhez képest többet, de a szükséges kalciummennyiségnek csak a felét fogyasztják a magyar gyermekek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint.

>

Ismét étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagot is tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

>

Egészségtudatosság az iskolában

A biztonságos gyógyszerhasználathoz és a tudatos öngyógyításhoz nyújt segítséget az a középiskolásoknak szóló előadás-sorozat, amely a Debreceni Egyetemen készült felmérésen alapul.
-

Eredményes toborzási kampányok a LinkedIN-en

Gyakorlati útmutató lépésről lépésre október 16-án!
A LinkedIN-en létrehozott álláshirdetések, toborzási kampányok manapság igen elterjedtek – de hogyan valósul meg mindez a gyakorlatban?

Gyakorlatorientált workshopunkon a vállalati LinkedIN oldalon keresztül tanulhatják meg a kampánykészítés lépéseit és eredményes működését.

A férőhelyek száma limitált, 24 fő!

Előadó: Tokár Péter, toborzás-kiválasztási szakértő, ügyvezető, TESK Csoport

További információért kattintson ide!

 
-
k.png

Kutatás

>

Új hatásmechanizmusú gyógyszercsalád a mellrák elleni küzdelemben

Amerikai kutatók olyan új osztályba tartozó molekulákat fejlesztettek ki, melyek egy korábban nem ismert mechanizmus kihasználásával pusztíthatják el a mellrákos daganatokat vagy állíthatják le növekedésüket.
-
hirdetés
 
p.png

Patika management

>

2019-ben kérje munkáltatójától az egészségpénztári hozzájárulást!

Jövőre annak is érdemes a munkáltatói egészségpénztári juttatást választania, aki idén más cafeteriaelemeket kért, közli a Patika-csoport hírlevele.

>

Patikákat zárt be a hatóság

A gyógyszerforgalmazási szabályok megszegése miatt újabb négy patikára tett lakatot az OGYÉI.
-
i.png

Ipar

>

Folytatja magyarországi kutatási tevékenységét a Servier gyógyszergyár

A jövőben is befektet Magyarországon a Servier, amely elkötelezett a hazai kutatási tevékenységének fenntartásában – jelentette ki a francia gyógyszeripari cégcsoport elnöke a budapesti Kutatóintézet 10 éves fennállásának jubileumi ünnepségén.

>

Hazai sikertörténet

A Solvo Biotechnológiai Zrt. a Citoxlab Group részeként folytatja működését. A várható változásokról Duda Ernő vel, a Solvo Biotechnológiai Zrt. alapító elnök-vezérigazgatójával és Berend Oosterhuis szal, a vállalat operatív igazgatójával beszélgetett a Pharma Tribune .

>

Robotok a gyógyszeriparban

A mobil robotok használatának köszönhetően nő a gyógyszeripari vállalatok termelékenysége és rugalmassága, ezáltal jelentős versenyelőnyt szerezhetnek.
-
hirdetés
 
k.png

Könyvajánló

  
 

Élettan gyógyszerészhallgatók részére
Fonyó Attila

I. rész - Élettani alapfogalmak

  • A szervezet belső környezete és a homeosztázis fogalma 
  • A sejtfunkciók molekuláris alapjai 
  • Permeabilitás és transzport 
  • Jelzőmolekulák, receptorok és jelátvitel (szignáltranszdukció) 
  • A neuronműködés alapjai
  • Autonóm idegrendszeri működések 
  • Izomműködés Tovább a könyvre >>>

 

-
hirdetés
 
j.png

Jogszabályfigyelő

>

164/2018. (IX. 11.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2018.10.01.)

164/2018. (IX. 11.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet és a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló 385/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet módosításáról

>


Tájékoztató az extrafinanszírozási ráfordításgyűjtő programot érintő változásról
(Érvényesség: 2018.10.01.)

Tájékoztató az extrafinanszírozási ráfordításgyűjtő programot érintő változásról

>


NEAK közlemény a 2018. szeptember 20. napján befogadott többletkapacitásokról (Érvényesség: 2018.09.20.)

NEAK közlemény a 2018. szeptember 20. napján befogadott többletkapacitásokról

>

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve (Érvényesség: 2018.09.12.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve az asztma diagnosztikájának, kezelésének és orvosi gondozásának alapelveiről felnőttkorban
-
© 2009 - 2018, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.