hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Varicella vakcina: az MSD nyerte a közbeszerzést

Az MSD Pharma Hungary Kft. (MSD) nyerte a bárányhimlő (varicella) elleni védőoltásra kiírt közbeszerzést. Az oltóanyagot egy évre biztosítja, a vakcinát Hollandiában gyártatja le a Nemzeti Népegészségügyi Központnak – közölte a cég a Világgazdasággal.

hirdetés

Az MSD a Hungaropharma Gyógy­szer­nagy­keres­kedelmi Zrt.-n keresztül indult a tenderen, és 1 milliárd 242 millió forintért adja a 185 ezer adag oltóanyagot. Ebből 95 ezret június 15-ig kell leszállítania, a többit 2019. december 15-ig. „Mint már jeleztük, a gyártókapacitás szempontjából kritikus a beszerzendő vakcina mennyisége, ezért jelentős belső logisztikai átszervezések és a készletek allokációja segíti a határidők betartását” – válaszolt az MSD a Világgazdaságnak. A társaság világszerte és teljes kapacitáskihasználással évi 170 millió dózist tud előállítani, viszont 2024-ig megduplázza a gyártóhelyei számát. A bárányhimlő elleni védőoltás tenderének adatai szerint az MSD mellett a GlaxoSmithKline Kft. (GSK) adott be ajánlatot, mégpedig nettó 1 milliárd 340 millió forintost, tehát nem egész 98 millió forinttal nagyobbat, mint a riválisa.

Az MSD vakcinaportfóliója a HPV elleni, valamint elsősorban gyermekgyógyászati szerekből (varicella, rotavírus, MMR, pneumococcus, hepatitis A- és B-vírus elleni oltásokból) áll. Tavaly e portfólió adta a cég bevételének 8 százalékát, ezen belül 13 százalék származott a varicellavakcinából.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés