hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Vakcinát fejlesztettek az RSV ellen

Vakcinát fejlesztettek az RSV ellen ausztrál kutatók. A betegség évente legalább 100 ezer halálesetért felel, legalább 3,6 millió ember kerül kórházba miatta, írja a VG.

hirdetés

A Lancet Infectious Diseases című tudományos folyóiratban szerdán publikált tanulmány mutatta be a respiratory syncytial virus (RSV) ellen húsz év alatt kifejlesztett Niversimabot, amely hatékony, hosszan tartó monoklonális antitestkezelést biztosít a kisbabák számára.

Peter Richmond, a vakcinát kifejlesztő csoport vezetője, a Nyugat-ausztráliai Egyetem Gyermekgyógyászati Tanszékének vezetője elmondta, hogy a Niversimab a közelmúltban már átesett a harmadik fázisú klinikai vizsgálatokon, és azok pozitív eredményekkel zárultak.

Mint hozzátette, az idei év végére vagy 2023 elejére kaphat engedélyt megelőző kezelésként az RSV elleni vakcina az Egyesült Államokban és Európában. Kiemelte, hogy ez lesz az első vakcina, amelyet az RSV ellen hoznak forgalomba. A védőoltást hamarosan egy olyan vakcina is követi majd, amelyet az állapotos nők kaphatnak meg, hogy születendő gyermeküket immunizálják a vírus ellen, írja a lap.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés