hirdetés
hirdetés

Újabb sikeres generikus hatóanyag-fejlesztési projekt a Tevánál

Újabb fontos fejlesztési projekten dolgozik a Teva debreceni K+F központja. Mintegy 325 millió forintos, állami és uniós támogatással megvalósuló program eredményeként több új generikus hatóanyag fejlesztése valósulhat meg.

hirdetés

Debrecen a Teva stratégiai fontosságú gyártókomplexuma, mind hatóanyaggyártás, mind pedig késztermékgyártás tekintetében és a telephely K+F tevékenysége is kiemelkedő. A cég küldetése, hogy olyan magas színvonalú gyógyszerhatóanyagokat és késztermékeket fejlesszen ki és állítson elő, melyeket számos betegség terápiájában sikeresen lehet használni.

Az „Új generikus gyógyszerhatóanyagok fejlesztése” projekt keretében több új generikus hatóanyag kifejlesztésén dolgozik a vállalat, olyan terápiás területeken, mint daganatterápia, antiinfektívumok, anyagcsere-betegségek és aneszteziológiai jellegű hatóanyag. A fejlesztői munka olyan szintetikus vagy fermentációs folyamatok kifejlesztésére fókuszál, melyeknek köszönhetően a generikus hatóanyagok az innovátor készítményével azonos, vagy azt felülmúló minőségben állíthatók elő, biztosítják a megfelelő gyógyszerforma kifejlesztéséhez szükséges fizikai paramétereket és egy költséghatékonyabb előállítást tesznek lehetővé.

A K+F tevékenység mindig is a hosszú távú fejlődés záloga volt, annak kiindulópontja, így e projektnek is köszönhetően a Teva, a térség jelentős ipari szereplőjeként, újabb lépést tesz annak érdekében, hogy a generikumok területén megszerzett vezető helyét továbbra is biztosítja.

(forrás: Teva Gyógyszergyár Zrt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés