hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Újabb jelentős bővítést hajt végre a UPS Healthcare

A UPS több mint kétszeresére növelte egészségügyi logisztikai központjának méretét a csehországi Ostravában. A vállalat létesítménye 6000 m2 korszerű, helyes nagykereskedelmi gyakorlatnak megfelelő területtel bővült, ahol validált hőmérséklet ellenőrzött környezetet alakítottak ki az érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára. A beruházás annak a tavaly indított, intenzív bővítési folyamatnak a része, melynek keretében a cég stratégiai elhelyezkedésű magyarországi központját is bővítette.

hirdetés

"Ügyfeleink a világ leggyorsabban növekvő egészségügyi piacain tevékenykednek, és következő generációs termékeik közel tökéletes szolgáltatást igényelnek. Nemcsak azért fektetünk be, hogy kielégítsük ügyfeleink minőségi megoldások iránti igényeit, hanem új munkahelyek teremtésével azokat a közösségeket is támogathatjuk, ahol dolgozunk és élünk", mondta el Fredrik Jansson, a UPS Healthcare Europe közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója.

A létesítmény támogatja a vállalat növekedését, segíti a jobb hozzáférést a gyorsan növekvő kelet-európai piacokhoz, és újabb közvetlen kapcsolatot biztosít a UPS globális hálózatához a régiós gyógyszeripari, orvostechnikai eszközgyártói számára.

Az ostravai központ, a UPS első dedikált egészségügyi logisztikai létesítménye Csehországban, 2021 októberében nyílt meg egy 3800 m2-es létesítménnyel. A bővítés gyorsabb szállítási időket és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé az ügyfelek számára, valamint kórházi és gyógyszertári disztribúciót kínál az egész Cseh Köztársaságban, valamint Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon.

A biológiai készítmények, a speciális gyógyszerek és a személyre szabott gyógyászat terén elért innovációk azt jelentik, hogy Európában a gyógyszeripari termékek 80%-a ma már hőmérséklet-szabályozott szállítást igényel. A UPS pedig továbbra is olyan beruházásokat eszközöl, melyekkel kihasználhatja ezt a tendenciát.

A közelmúltban a vállalat bejelentette, hogy tervezi a Bomi Group felvásárlását, amely 14 európai és latin-amerikai országban rendelkezik hőmérséklet-szabályozott létesítménnyel, és közel 3000 magasan képzett csapattaggal. Az akvizíció 2023-ig történő jóváhagyott befejezésével a UPS Healthcare 2020 óta több mint kétszeresére növelte létesítményeinek alapterületét.

A cég tavaly Magyarországon 13 000 négyzetméternyi hőmérséklet-szabályozott raktárral bővítette stratégiai elhelyezkedésű létesítményeit, tovább bővítette a hőmérséklet-szabályozott járművekből álló flottáját, és elindította a UPS Premier szolgáltatást, amely a UPS globális hálózatában bárhol 3 méteren belül képes a kritikus küldeményeket prioritásként kezelni és nyomon követni.

 

A UPS Healthcare-ről

A UPS globális szolgáltatást nyújt az ellátási lánc és szabályozási környezetnek való megfelelés terén a gyógyszer- és biopharma ipar, valamint a gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek számára. A UPS közel 750 ezer négyzetméter GMP-nek vagy GDP-nek (Helyes Gyártási, illetve Nagykereskedelmi Gyakorlatnak) megfelelő raktár- és disztribúciós területtel rendelkezik. Mintegy kilencszáz helyszínével a UPS rendelkezik a világ legnagyobb területi készletraktár-hálózatával is. A szigorúan hőmérséklet kontrollált környezetet igénylő csomagok kézbesítésére a UPS számos szolgáltatást nyújt, mint a UPS Temperature True® és a UPS Premier.  A UPS elkötelezett az egészségügyi szolgáltatásainak bővítésére, melynek kiváló példája a Marken, CEMELOG és Poltraf akvizíciója, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a cég jobban megfeleljen az egészségügyi ipar komplex, folyamatosan változó logisztikai kihívásainak.

Forrás: Noguchi.hu
Forrás: Noguchi.hu

(forrás: noguchi.hu)
hirdetés

cimkék

UPS
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés