hirdetés
hirdetés

Újabb generikus hatóanyagok a Tevánál

Hat új generikus gyógyszerhatóanyag fejlesztése fejeződött be a Teva gyógyszergyár debreceni alapanyaggyártás kutatás-fejlesztésért felelős központjában.

hirdetés

A cég közleménye szerint az Új generikus gyógyszerhatóanyagok fejlesztése elnevezésű projekt összköltsége meghaladta a 905 millió forintot, amelyhez a magyar állam és az Európai Unió mintegy 325 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

Debrecen a Teva stratégiai fontosságú gyártókomplexuma mind hatóanyaggyártás, mind pedig késztermékgyártás tekintetében, és jelentős a telephely K+F tevékenysége is, jelzi a közlemény. A projekt keretében több új generikus hatóanyagot fejlesztett ki a cég olyan terápiás területeken, mint a daganatterápia, az antiinfektívumok, az anyagcsere-betegségek és az aneszteziológia. A fejlesztések során kidolgozott eljárások eredményeképpen a vállalat a generikus hatóanyagokat az innovatív készítményekkel azonos, vagy azokat felülmúló minőségben, ám azoknál költséghatékonyabb módon tudja előállítani. A kidolgozott eljárások a jövőbeni új termékgyártási eljárás és termékregisztráció alapját képezik.

A támogatás segítségével 100 millió forint összegű eszközbeszerzés valósult meg, amely lehetővé tette a debreceni alapanyaggyártás kutatás-fejlesztési központ eszközparkjának további modernizációját, olvasható a cég közleményében.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés