hirdetés
hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés

Újabb együttműködés a COVID-19 elleni oltóanyag gyártására

A Richter-Helm Biologics, amely mikrobiális biotechnológiai bérfejlesztést és gyártást végez, csütörtökön bejelentette, hogy megállapodást kötött az Egyesült Államokban bejegyzett INOVIO-val fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztésérel.

hirdetés

A megállapodás tárgya az INOVIO fejlesztés alatt álló COVID-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű gyártására vonatkozik. Az INO-4800 oltóanyagnak jelenleg folynak a fázis 1 klinikai vizsgálatai az Egyesült Államokban,  amely a nyár folyamán eljuthat  akár a hatásosságot mérő fázis 2/3 klinikai szakaszba is.

Az INOVIO 2014 óta működik együtt a Richter-Helm BioLogics-al. Az INOVIO a VGXI, Inc által kifejleszett technológiára alapozva fektette le a Richter-Helm BioLogics-nál a saját DNS-alapú gyógyszer platformjához szükséges plazmid kereskedelmi forgalom célú gyártástechnológiáját. A technológia transzfer sikerét korábbi projektek már igazolták.

Az INOVIO nemzetközi együttműködést hozott tető alá partnerekkel és társfinanszírozókkal annak érdekében, hogy minél jobban felgyorsíthassa az INO-4800 fejlesztését.

“Ez az együttműködés tovább erősíti a Richter-Helm Biologicsnak, mint tapasztalt és megbízható mikrobiális biológiai készítmények bérfejlesztését és gyártását végző vállalatnak a pozicióját. Ez a megállapodás egyúttal kiváló példája annak az elköteleződésnek, ami a Richtert jellemzi a Csoport biológiai készítmények előállítására szánt erőforrásai további bővítésének irányában”, mondta dr. Bogsch Erik, a Biotechnológiai Üzletág igazgató helyettese.

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés