hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

További 80 millió adag Covid-19 vakcinát rendelt a Modernától az EB

Az Európai Bizottság további 80 millió adag Covid-19 vakcinát rendelt meg a Modernától. A Moderna megerősítette, hogy az mRNA-1273 vakcina szállítása kontrolált körülmények között, 2 és 8°C fokon lehetséges, folyékony állapotban.

hirdetés

A közlemény szerint az Európai Unió érvényesítette a rendelési állomány növelésére vonatkozó opcióját és 80 millió dózissal több mRNA-1273 vakcinát rendelt meg a Modernától a tagországok számára, így összességében 160 millió adag oltóanyagot vásárol a biotechnológiai vállalattól.  

“Nagyra értékeljük a Moderna és az általunk kifejlesztett mRNA-1273 vakcina irányába megnyilvánuló bizalmat, amelyre bizonyíték az Európai Bizottság megnövelt rendelésállománya” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója. „Az erőfeszítéseinket most már egyre inkább a vakcina leszállításának előkészületeire összpontosítjuk, várjuk az EMA-tól és más hatóságoktól érkező jóváhagyást és elkötelezettebbek vagyunk, mint valaha a kormányokkal és nemzetközi partnereinkkel való együttműködéseink mellett, amelyek a globális járványhelyzet kezelését szolgálják.”

A Modera frissítette az mRNA-1273 szállítására vonatkozó útmutatóját. Eszerint a helyben történő szállítás során kontrolált körülményeket kell biztosítani, a vakcinát 2-8°C-os (36°-46°F) hőmérsékleten kell tartani. Ez azért fontos információ, mert megkönnyíti a helyi logisztikai feladatok végrehajtását, a vakcinát akár távolabbi helyszínekre is el lehet majd juttatni és a vártnál lényegesen kevesebb akadályba fog ütközni a lakosság átoltása. Amint az már egy korábbi nyilatkozatból tudható volt, az mRNA-1273 oltóanyag a háztartási hűtőgépek által is biztosítható, 2 és 8°C fok közötti hőmérsékleten harminc napig megőrzi felhasználhatóságát.

Az információ a VRBPAC találkozón hangzott el az Egyesült Államokban, miután az FDA tanácsadó testülete úgy döntött, hogy támogatja a Moderna Covid-19 elleni vakcinájának sürgőségi eljárásban történő engedélyeztetését és mielőbbi felhasználását az Egyesült Államokban. 

(forrás: Rothman&Roman)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés