hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Talkum helyett kukoricakeményítő-alapú lesz a babapúder

Leállítja a talkumalapú babahintőpor gyártását és értékesítését a Johnson & Johnson, kukoricakeményítővel készülnek a jövőben ezek a termékek, írja a 444.hu.

hirdetés

A Johnson's babapúdert közel 130 éve árulják, és a vállalat családbarát imázsának szimbólumává vált. A babapúdert pelenkakiütés megelőzésére és kozmetikai célokra, többek között száraz samponnak használják.

„Egy világméretű portfólió-értékelés részeként meghoztuk azt a kereskedelmi döntést, hogy áttérünk a kizárólag kukoricakeményítő-alapú babapúder portfólióra” – idézi a vállalat közleményét a 444.hu.

A cég hozzátette, hogy a kukoricakeményítő-alapú babahintőport már a világ minden országában árulják, és elismételte azt az álláspontját is, hogy a babapúderek használata biztonságos: „A kozmetikai talkumunk biztonságosságára vonatkozó álláspontunk változatlan”.

A bejelentés több mint két évvel azután történt, hogy az egészségügyi óriáscég megszüntette az említett termék értékesítését az Egyesült Államokban: a J&J-nek ugyanis több tízezer perrel kell szembenéznie. A pereket indító nők azt állítják, hogy a talkumpor azbesztet tartalmazott és petefészekrákot okozott náluk.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés