hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Súlyos vádak a Pfizer ellen

Az egyik brit tévécsatorna levetítés előtt álló dokumentumfilmjében azzal vádolják meg a Pfizert, hogy tudatosan ásta alá a bizalmat az AstraZeneca Covid-vakcinájával kapcsolatban, írja a Napi.hu.

hirdetés

A brit DailyMail cikke nyomán a Napi.hu azt írja, a "Vakcinaháborúk: az Igazság a Pfizerről" című dokumentumfilmben többek között azzal vádolják meg a Pfizert, hogy szakértőket fizetett meg azért, hogy versenytársa, az AstraZeneca vakcinájának rossz hírét keltsék. Állítólag támogatott egy olyan prezentációt, amelyben az előadók azt állították, hogy az AstraZeneca Covid-19 ellenes védőoltása rákot okozhat és nem biztonságos immunszupresszált páciensek számára.

Az említett beszédet a cikk szerint egy kanadai továbbképzésen tartották, azonban az nem világos, hogy hány résztvevője volt az adott szemináriumnak. A Pfizer hevesen tagadja, hogy megpróbálta volna aláásni az AstraZeneca oltásának hitelességét és szerintük az említett prezentációt tévesen kötik hozzájuk, azt ugyanis egy harmadik fél készítette. A prezentációt egyébként látszólag egészségügyi szakemberek részére tartották a Pfizer vakcinájában felhasznált technológiáról. A Pfizer szerint az általuk támogatott harmadik fél egy olyan ügynökség volt, amely saját tudományos bizottsággal rendelkezik és amely oktatási programot szervezett a cég vakcinájának kanadai engedélyezését követően.

Sir Andrew Pollard, az oltást az AstraZenecával közösen kifejlesztő Oxford vakcinacsoport vezetője elutasította az előadásban az oltásukról megfogalmazott vádakat és arra figyelmeztetett, hogy milyen veszélyt jelent az oltásokkal kapcsolatos hamis információk terjesztése. Azok ugyanis megrengethetik az emberek oltásokba vetett bizalmát s ez emberéletekbe kerülhet.

A Pfizer visszautasított minden olyan feltételezést, hogy megpróbálták volna aláásni mások tudományos eredményeit.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés