hirdetés
hirdetés
2020. április. 07., kedd - Herman.
hirdetés

Sorozatos nehézségek a Tevánál

Napok óta zuhannak a Teva részvényei, a céget adósság terheli, és profit-figyelmeztetések, hitelminősítői visszaminősítések is terhelik, írja a Napi.hu.

hirdetés

Óriásit buktak két nap leforgása alatt az izraeli központú Teva Pharmaceutical Industries Ltd. részvényesei. A New York-i tőzsdén szerdán még 31 dollár felett álló részvények a pénteki záráskor már csak 20,6 dollárt érték, s kérdés, látszik-e fény az alagút végén.

A gyógyszercég már régóta nehézségekkel küzd, a mostani eladási hullámot azonban alapvetően két hír váltotta ki. Egyrészt megjelent a vállalat negyedéves gyorsjelentése, amellyel párhuzamosan profit figyelmeztetést adtak ki, másrészt jelezték, hogy a cég nem biztos, hogy meg tud felelni a különböző hiteleivel kapcsolatban előírt "kovenánsoknak", azaz olyan mutatóknak, amelyekhez a hitelezők kötötték a cég finanszírozását.

Idén ez már a második profit warning volt a társaság részéről, amely bejelentette, hogy romló cash-flow termelő képessége miatt 75 százalékkal csökkenti az osztalék nagyságát, s a korábban tervezett 5000 fős leépítés helyett globális 7000 munkavállalójuktól válnának meg.

A vállalat nehézségeit csak fokozza, hogy ezt a nehéz időszakot első számú vezető nélkül kell átvészelnie, mivel már fél éve nem találnak megfelelő embert a vezérizgatói posztra. A Teva egyébként már korábban bejelentette gödöllői gyárának bezárását.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés