hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Sarlósejt-terápiás céget vásárol a Pfizer

A Pfizer gyógyszergyár előrehaladott tárgyalásokat folytat a sarlósejtes megbetegedések terápiáját fejlesztő Global Blood Therapeutics (GBT) megvásárlásáról, írja a VG.

hirdetés

Az ötmilliárd dolláros üzletet már a napokban aláírhatják. Igaz, van némi bizonytalanság, mert nem a Pfizer az egyetlen érdeklődő, írja a VG.

A San Franciscóban 2011-ben alapított GBT felvásárlásával nemcsak egy már kapható gyógyszerhez jutna hozzá a Pfizer, hanem a sarlósejtes betegség két további fejlesztés alatt álló terápiájához is, amelyek pozitív eredményeket hoztak az előzetes vizsgálatokban.

Az akvizícó érdekessége, hogy a Pfizer évekkel ezelőtt próbálkozott saját fejlesztéssel is, de gyógyszere 2019-ben elbukott a vizsgálatokon.

Ezzel szemben a GBT által fejlesztett készítmény – melyet három éve engedélyeztek a 12 évnél idősebbek kezelésére, s tavaly decemberben hagyták jóvá, hogy a 4 és 11 év közötti gyermekek terápiájára is használhassák az Egyesült Államokban – az idei első negyedében 55 millió dollár bevételt termelt.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés