hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Saját Covid-vakcinát gyárt a WHO

A biotechnológiai cég megengedte a koronavírus elleni védőoltás felhasználását a kísérletekhez, így az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a szegényebb országokba is elegendő vakcinát tud eljuttatni, közli az InfoStart.

hirdetés

A dél-afrikai biotechnológiai cég, az Afrigen Biologics & Vaccines a WHO-val együttműködve új Covid-vakcina fejlesztésén dolgozik. Az eredményesség érdekében az egereken végzett kísérletekhez a Moderna biztosít oltásokat összehasonlítás céljából – írja a Bloomberg.com nyomán a lap.

A fejlettebb országokban az utóbbi időszakban a nagyobb az átoltottság, és a betegség enyhébb lefolyása miatt csökkent a kereslet a koronavírus elleni oltások iránt. Az alacsonyabb jövedelmű országokban viszont a népesség jelentős része továbbra sincs átoltva, mert nem tudtak elegendő mennyiségű vakcinát beszerezni eddig.

A tervek szerint a WHO fokvárosi mRNS-vakcina-technológiai transzferközpontjának irányításával a világon 15 helyen állítanák elő az új oltást. Az ENSZ által támogatott szervezet, a Medicines Patent Pool kérésére a francia kormány engedélyezte a Moderna-oltások eljuttatását Dél-Afrikába. A Pfizer elutasított egy hasonló kérelmet.

(forrás: Infostart)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés