hirdetés
hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Partneri együttműködés

A virtuális klinikai vizsgálatok területén piacvezetőnek számító Science 37 vállalat és a Boehringer Ingelheim bejelentette, hogy technológiai együttműködési megállapodást kötöttek, amely segíti a Boehringer Ingelheim vállalatot interneten keresztül végzett klinikai vizsgálatok lebonyolításában.

hirdetés

A Science 37 hozzáférést biztosít a saját fejlesztésű NORA® platformhoz (Network Oriented Research Assistant = hálózatorientált kutatási asszisztens), amely mobiltechnológiára és távgyógyászati megoldásokra épül, így lehetővé teszi a betegek számára, hogy klinikai vizsgálatokban vegyenek részt, függetlenül attól, hogy hol laknak. Az új együttműködés összehozza a Science 37 klinikai távvizsgálatok futtatására szolgáló technológiáját és a Boehringer Ingelheim újfajta kezelésekre irányuló, széleskörű gyógyszerfejlesztési és klinikai fejlesztési tudását.

„Munkánk és portfóliónk egyik legfontosabb eleme a betegcentrikus megközelítés. Célunk, hogy újfajta, értéknövelt kezeléseket biztosítsunk a beteg számára. A NORA® platformot használva lehetővé tesszük, hogy a betegek saját időbeosztásuk szerint vehessenek részt klinikai vizsgálatokban. Kiemelkedően fontos, hogy azt érezzék: ők rendkívül értékes partnereink, hiszen segítenek kifejleszteni és elérhetővé tenni újfajta terápiákat világszerte” – mondta el dr. Thor Voigt PhD., a Boehringer Ingelheim orvosigazgatója.

A NORA® platform lehetővé teszi a teljes körű virtuális vagy távoli klinikai vizsgálatok elvégzését, miközben megfelel a legmagasabb szintű iparági minőségi és hatósági szabványoknak. Az egészségügyi mobiltechnológiát alkalmazó más cégektől eltérően a Science 37 Metasite™ nevű klinikai távvizsgálati modellje segít a kutatóknak közvetlen kapcsolatot tartani a résztvevőkkel a vizsgálat minden egyes lépésében, a szűréstől és betegtoborzástól kezdve a távgyógyászaton alapuló betegellátáson át egészen az adatzárásig. Ez a közvetlen online kapcsolattartás segít abban, hogy minél kevesebb beteg morzsolódjon le, megfelelően heterogének lehessenek a vizsgálati populációk, és lényegesen gyorsabb legyen a betegtoborzás. A betegek adatai a NORA® rendszeren keresztül biztonságosan jutnak el a kutatókhoz, akik azonnal hozzáférhetnek olyan információkhoz, amelyeket eddig csak az egészségügyi szakszemélyzet tudott begyűjteni a vizsgálati központokban a személyes betegtalálkozók alkalmával. A platform arra is felhasználható, hogy emlékeztesse a betegeket, ne felejtsék el a megfelelő időpontban bevenni vizsgálati készítményüket, és a kutatók arról is értesülhetnek, hogy a résztvevők mennyire tartják be a vizsgálat követelményeit.

„Úgy alakítottuk ki a NORA® platformot, hogy rugalmas lehetőségeket biztosítson a kutatók számára arra, hogy miként és hol szeretnének adatokat gyűjteni” – mondta Chris Ceppi, a Science 37 termékigazgatója. „A Boehringer Ingelheim vállalattal kialakított együttműködésünk lehetővé teszi, hogy még több virtuális vizsgálatot végezzünk el, még nagyobb léptékben – ez nagyszerű hír a betegek és a tudósok számára egyaránt.”

A Boehringer Ingelheim és a Science 37 között létrejött technológiai együttműködés mindkét vállalatot az egészségügy globális digitális átalakulásának élvonalába helyezi. A Science 37 által nyújtott NORA® technológia lehetővé teszi a Boehringer Ingelheim számára a betegek beléptetésének felgyorsítását, egyúttal kényelmesebb megoldást jelent a résztvevőknek is, kevesebb lesz a rájuk háruló teher, így kevesebben morzsolódnak le, és a vizsgálat teljes időtartama is rövidebb lehet. A NORA® platformhoz való hozzáférés biztosításán túl a Science 37 tanácsadói szerepet is be fog tölteni a vizsgálatok kialakításánál, a protokoll fejlesztésénél és a szabályozóhatósági stratégiáknál, a klinikai távvizsgálatok szervezése terén gyűjtött páratlan tapasztalatának felhasználásával. Ezenkívül a Boehringer Ingelheim vállalatnak lehetősége lesz felkérni a Science 37 csapatait különféle Metasite™ vizsgálati szolgáltatásokra, beleértve vizsgálatvezetők és klinikai kutatási koordinátorok kijelölését, valamint betegtoborzási stratégiák kialakítását.

A Boehringer Ingelheim és a Science 37 között létrejött technológiai együttműködési megállapodásban szerepel a NORA® technológia használata az USA-ban, és a tervek között szerepel a megoldás jövőbeni nemzetközi kiterjesztése is.

(forrás: Action Heller Consulting, Boehringer Ingelheim)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés