hirdetés
hirdetés

Opoidkrízis: a Johnson & Johnson is peren kívül egyezkedik

A gyártók próbálnak kifarolni abból a gigaperből, amelyet több mint 2600 panaszos indított az opioidalapú fájdalomcsillapítókat előállító gyógyszercégek ellen, írja a Magyar Hang.

hirdetés

A BBC híre nyomán a Magyar Hang azt írja, hogy az OxyContin fájdalomcsillapítót gyártó Purdue Pharma milliárdos peren kívül egyezsége után a Johnson & Johnson is hasonlóképp próbál egyezkedni, hogy megússzák a felelősségre vonást. Ugyan az előbbi dollármilliárdos kompenzációjához képest a Johnson & Johnson most bejelentett, egyelőre két ohiói megyét érintő megállapodása „csupán csak” 20,4 millió dolláros, a céget egy oklahomai bíróság augusztus utolsó hetében már 572 millió dolláros kompenzációra kötelezte a helyi „opioidjárványban” játszott szerepe miatt.

A Johnson & Johnson közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, ezek az összegekkel – amelyekkel 5,4 millió dollár értékben többek között a gyógyszerfüggőség leküzdésével kapcsolatos programokat működtető segélyszervezetek költségeihez is hozzájárulnak – nem a felelősségüket akarják megváltani az Ohióban elharapódzott fájdalomcsillapító-függőségben.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés