hirdetés
hirdetés
2020. április. 07., kedd - Herman.
hirdetés

Nagyobb osztalékról szavazhatnak

A Richter Gedeon Nyrt. közzétette az április 26-ai közgyűlés előterjesztéseit. A napirendi pontok közt a pénzügyi beszámolók, a könyvvizsgálói és a felügyelő bizottsági jelentés elfogadása és az osztalékjavaslat elfogadása is szerepel, írja a vg.hu.

hirdetés

A cég igazgatósága még március 24-én jelentette be, hogy részvényenként 106 forintos osztalékot javasol az egy részvényre jutó 356 forintos eredményből, ez lényegesen nagyobb a tavalyinál, ami 72,32 forint volt.

A vállalat összesen 19,8 milliárd forintot fizet ki osztalékként a 2016-os eredmény terhére. A Richter tavalyi árbevétele 389 milliárd, üzleti tevékenységének eredménye 54,6 milliárd forint volt. A 2016-os tárgyévi profit elérte a 67 milliárd forintot, ez az eddigi legmagasabb a cég történetében, írja a lap.

A jövő évi rendes közgyűlésig maximum a jegyzett tőke 10 százalékáig vehet majd saját részvényeket a cég. Bogsch Eriket, Orbán Gábort, Hardy Ilonát, Csák Jánost, Perjés Gábort, Zolnay Krisztát és Vizi E. Szilvesztert három évre, a 2020-as rendes közgyűlésig választhatják újra az igazgatóság tagjává.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés