hirdetés
hirdetés

Nagy gyógyszergyártók szállíthatnak

A Glaxo-SmithKline Kft. (GSK) és a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. került ki győztesen a négyféle oltóanyag közbeszerzésére írt ki pályázaton, közölte a VG.

hirdetés

Négyféle oltóanyag közbeszerzésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma – derül ki az uniós közbeszerzési pályázati portál, a Tenders Electronic Daily adataiból. A diftéria-szamárköhögés-tetanusz, kanyaró-mumpsz-rubeola, a kombinált kanyaró, rubeola és mumpsz és a hepatitis B-vakcinák beszerzésének összértéke 5,9 milliárd forint, az oltóanyagok beszerzése három évre szól.

A kombinált diftéria, tetanusz és szamárköhögés elleni vakcinából a nyertes ajánlattevőnek 220 ezer adagot kell legyártania serdülők és felnőttek emlékeztető oltására.

A GSK 1,4 milliárd forintért fogja a kombinált diftéria-tetanusz-szamárköhögés oltóanyagokat gyártani a serdülők és felnőttek emlékeztető oltásához, a serdülőknek készülő hepatitis B-oltóanyagot 2,1 milliárd forintért. A kombinált kanyaró, rubeola és mumpsz élővírus-vakcinákért a GSK 1,071 milliárd forintot kér. A kombinált diftéria, tetanusz és szamárköhögés emlékeztető oltás gyártását hatévesek számára a Hungaropharma nyerte, 1,3 milliárd forintos összértékben, írja a lap.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés