hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 16., kedd - Ábrahám.
hirdetés

Lesz elég oltás a majomhimlő ellen

A majomhimlős esetek szaporodásával hirtelen nagyon megugrott az érdeklődés a vírus elleni oltásra, melyet egyetlen gyógyszergyártó, a dán Bavarian Nordic állít elő, írja a 444.hu.

hirdetés

A gyártó 2019-ben kapott engedélyt az oltóanyag gyártására, de akkor még csak néhány száz adagot adtak el. Rolf Sass Sorensen alelnök biztos benne, hogy ki tudják elégíteni a globális keresletet, annak ellenére, hogy csak egy gyártóüzemmel rendelkeznek. „A jelenlegi kereslet mellett könnyen el tudjuk látni a globális piacot. Van néhány millió adagunk, amelyet injekciós üvegekbe tudunk adagolni, és biztosítani tudjuk a jelenlegi járvány kezelését” – mondta a 444.hu szerint. A Bavarian Nordic éves termelési kapacitása 30 millió adag vakcina.

Sorensen elmondása szerint a vakcina számos országban van készleten, és bár eredetileg felnőttek himlője ellen fejlesztették ki, a majomhimlő ellen is alkalmazható, mind a vírusnak való kitettség előtt, mind utána.

Miután három évvel ezelőtt zöld utat kapott az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól (FDA) a himlő elleni oltóanyagának majomhimlő elleni alkalmazására, a Bavarian Nordic most ugyanezt kérelmezi Európában is.

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés