hirdetés
hirdetés

Klímaváltozás és gyógyszeripar

Emberek százmillióit veszélyeztetheti, hogy a klímaváltozás miatt terjednek a trópusi betegségek. ami a gyógyszeriparnak kihívást és nagy üzletet is jelent, írja a Privátbankár.

hirdetés

A Morgan Stanley Research tanulmánya szerint a következő hatvan évben a világ lakosságának 10 százalékát fenyegeti már a Dengi, az Ebola, a sárgaláz, a Zika-vírus és más, eddig a trópusi vidékre korlátozódó betegségek. A várható új járványok túlnyomórészt olyan övezetekben lesznek, ahol ezek a járványok eddig ritkán bukkantak fel, az esetek felében Nyugat-Európában és Észak-Amerikában.

A helyzet óriási feladatot, egyben üzleti lehetőséget kínál a gyógyszer- és oltóanyagiparnak. A trópusi betegségek elleni védekezés, illetve kezelésük globálisan mintegy 500 milliárd dolláros piacot jelent. A kutatók betegenként 225 dolláros költséggel számolnak Észak-Amerikában, Nyugat- és Közép-Európában, míg 75 dollárral Kelet-Európában és a világ más részein.

Védőoltások milliárdjaira lesz szükség, várhatóan a kormányok által finanszírozott programok keretében. Az oltóanyagok kifejlesztése, gyártása óriási feladat, ami a vezető cégek számára is jelentős időt és nagy beruházásokat jelent. Élen járnak majd azok a vállalatok, amelyeknek már vannak bejáratott útjaik, működtek együtt kormányokkal járványos betegségek leküzdésében, írja a Privátbankár.

(forrás: Privátbankár)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés