hirdetés
hirdetés

Kármentesítenék a tiszavasvári gyógyszergyári hulladéklerakót

Közbeszerzést írt ki a Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. a tiszavasvári volt Alkaloida hulladéklerakó kármentesítésének első ütemére, írja a Szabolcshír.

hirdetés

Összetett, nagy munkáról van szó, aminek elvégzésére 4 évet szánnak: jó ajánlat esetén idén november elején kellene nekilátni, és 2023 év végén befejezni.

Passzív beavatkozás például a sekély-rétegvíztartó bevédése mélyrésfal létesítésével, aktív beavatkozás a vízkitermelő, tisztító és visszanyelető rendszer kiépítésede, de feladat a kitermelt zagyos föld, gyógyszergyártási veszélyes hulladék és szennyezettsége miatt helyben el nem helyezhető szárított föld elszállítása is.

Ezen túl területelőkészítő és -helyreállító munkák is szerepelnek a kiírásban több mint 50 ezer négyzetméteren, vízi létesítmények kiépítése és vízkezelő rendszer beüzemelése minősítő vizsgálatokkal, valamint a víztisztítási technológia üzemeltetés során keletkező hulladékok kezelése, technológiai ellenőrző és minősító vizsgálatok elvégzése, írja a lap.

(forrás: Szabolcsihir)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés