hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 12., szerda - Klára.
hirdetés

Jóváhagyták az AbbVie felvásárlási ajánlatát

Júniusban jelentették be, hogy az amerikai gyógyszergyártó cég, az AbbVie 63 milliárd dollárért felvásárolja az Allergant, a cég részvényesei a hétfői, rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták az AbbVie felvásárlási ajánlatát, a tranzakciót a Portfolio szerint várhatóan 2020-ban zárják.

hirdetés

A megállapodás részleteit június 25-én hozták nyilvánosságra, a tranzakcióban az Allergan részvényesei 120,3 dollár készpénzt és 0,866 darab AbbVie részvényt kapnak minden részvényük után, ami Allergan részvényenként összesen 188,24 dollárt jelent, emlékeztet a Portfolio.

A tranzakcióval kapcsolatban a piaci szereplők valószínűleg abban bízhattak, hogy az ügylet segítségével az AbbVie diverzifikálhatja portfolióját, miután a vállalat legfontosabb készítményének szabadalma 2023-ban lejár az Egyesült Államokban és a cég Európában már most is fokozott versenyhelyzettel néz szembe.

Az Allergan részvényesei az október 14-i, rendkívüli közgyűlésen jóváhagyták a cég az AbbVie által történő felvásárlását, a tranzakció lezárására a hatósági jóváhagyások függvényében 2020 elején várható.

Az Allergan egyik legfontosabb termékénak értékesítéséből a cég tavaly 3,6 milliárd dolláros árbevételt realizált, emellett az Allergan forgalmazta a Richter bipoláris depresszió kezelésére szolgáló készítményét az Egyesült Államokban.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés