hirdetés
hirdetés

Jól teljesít az Allergan

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el az Allergan gyógyszeripari konszern a tavalyi negyedik negyedévben, miután fő termékei közül az egészségügyi és esztétikai sebészeti célokra használt botox, valamint a Restasis szemcsepp iránti nagyobb kereslet ellensúlyozni tudta a régebbi gyógyszerek eladásainak visszaesését – írja a Figyelő.

hirdetés

A szerdán közölt gyorsjelentés szerint a december 31-én véget ért három hónap alatt az Allergan bevételei éves összevetésben 7 százalékkal, 3,86 milliárd dollárra emelkedtek. A Reuters által megkérdezett elemzők 3,77 milliárd dolláros bevételre számítottak – írja a Figyelő. A tavalyi egész évet tekintve az írországi székhelyű Allergan bevételei 15 százalékkal 14,57 milliárd dollárra nőttek.

A vállalat arra számít, hogy az idén 15,5-15,8 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 15,80-16,30 dolláros nyereséget ér el. Elemzők eddig azzal számoltak, hogy az Allergan idén 15,37 milliárd dolláros bevételre tesz szert, az egy részvényre jutó profitja pedig 16,01 dollárra rúg majd.

(forrás: Figyelő.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés