hirdetés
hirdetés
2017. február. 23., csütörtök - Alfréd.
hirdetés

Jól teljesít az Allergan

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el az Allergan gyógyszeripari konszern a tavalyi negyedik negyedévben, miután fő termékei közül az egészségügyi és esztétikai sebészeti célokra használt botox, valamint a Restasis szemcsepp iránti nagyobb kereslet ellensúlyozni tudta a régebbi gyógyszerek eladásainak visszaesését – írja a Figyelő.

hirdetés

A szerdán közölt gyorsjelentés szerint a december 31-én véget ért három hónap alatt az Allergan bevételei éves összevetésben 7 százalékkal, 3,86 milliárd dollárra emelkedtek. A Reuters által megkérdezett elemzők 3,77 milliárd dolláros bevételre számítottak – írja a Figyelő. A tavalyi egész évet tekintve az írországi székhelyű Allergan bevételei 15 százalékkal 14,57 milliárd dollárra nőttek.

A vállalat arra számít, hogy az idén 15,5-15,8 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 15,80-16,30 dolláros nyereséget ér el. Elemzők eddig azzal számoltak, hogy az Allergan idén 15,37 milliárd dolláros bevételre tesz szert, az egy részvényre jutó profitja pedig 16,01 dollárra rúg majd.

(forrás: Figyelő.hu)
hirdetés
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Az orvostechnikai eszközökkel, illetve gyógyászati célú kábítószerek engedélyezésével kapcsolatos feladatokat 2017. január 1-től az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet végzi.

Magyar kutatók kifejlesztettek egy rákellenes szert, az eddigi kísérletek azt mutatják: eredményesen gyógyít bizonyos ráktípusokat. Kotschy Andrással az Origó beszélgetett.

hirdetés