hirdetés
hirdetés
2021. szeptember. 20., hétfő - Friderika.
hirdetés

Hőstabil koronavírus-vakcinát fejleszt az indiai Mynvax

Az indiai Bengaluru székhelyű Mynvax startup cég olyan koronavírus-vakcina fejlesztését kezdte meg pár hónapja, amely igen hőstabil, így trópusi vagy fejletlen infrastruktúrájú területeken is sokáig felhasználható.

Az ACS Infectious Diseases folyóiratban megjelent cikk már a kész vakcina Ausztráliában végzett tesztelési eredményeit közölte, melyek szerint az oltóanyag 37°C-os hőmérsékleten legfeljebb egy hónapig használható fel, de még 100°C-os hőmérsékleten is károsodás nélkül elvisel 90 percet.

A vakcina más készítményekhez hasonlóan a neutralizáló antitestek legfőbb célpontját, a koronavírus receptorkötő-doménjét tartalmazza – ezt sikerült különböző sejtvonalak alkalmazásával hőstabil, homogén diszulfid-kötésű trimerekké alakítani.

Igen biztató eredmény, hogy a CSIRO ausztrál kutatóintézet-hálózat teszteredményei szerint a készítmény a jelenlegi összes vírusvariáns ellen hatásos (beleértve a delta-variánst is), nagy mennyiségben történő előállítása, azaz a gyártás felskálázása viszont még több mint egy évbe telhet.

Forrás: Sameer Kumar Malladi et al, Immunogenicity and Protective Efficacy of a Highly Thermotolerant, Trimeric SARS-CoV-2 Receptor Binding Domain Derivative, ACS Infectious Diseases (2021).

Kovács Ferencné asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban  (MTI/Rosta Tibor)
Kovács Ferencné asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a békéscsabai Réthy Pál kórházban (MTI/Rosta Tibor)

(forrás: PharmaOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés