hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Hamarosan a 6-11 évesek is kaphatják a Modernát

Engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a Moderna Covid-19 elleni vakcinájának alkalmazását a 6-11 éves gyerekek körében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményekkel foglalkozó bizottsága (CHMP).

hirdetés

A CHMP korábban már ajánlotta a két 50 µg-os adagból álló oltási sorozat kiterjesztését a 12 éves és idősebb serdülőkorúakra, most pedig hasonló javaslatot tesz a 6-11 éves gyermekekre vonatkozóan. Stéphane Bancel (CEO) a Moderna képviseletében elmondta, hogy ez egy fontos mérföldkő a védőoltás életciklusában, mert elismerve annak hatékonyságát és biztonságosságát ebben a korcsoportban, segít abban, hogy gyerekeink újra visszatérhessenek a normális iskolai és családi életbe.

A testület által megfogalmazott pozitív vélemény alapján az Európai Bizottság hozza meg a végső döntést arról, engedélyezi-e a védőoltás felhasználását ebben a korcsoportban az Európai Unió országaiban. A Moderna a közelmúltban jelentette be azt is, hogy Ausztráliában már megszerezte a  hivatalos engedélyt erre a korcsoportra.

A Moderna Covid-19 elleni védőoltásának magyarországi forgalmazója a Medison Pharma Hungary Kft.

(forrás: Medison Pharma)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés