hirdetés
hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés

Francia vállalatok környezetvédelmi felelősségvállalása Magyarországon

2019. június 5-én, a környezetvédelmi világnapon, tíz éves jubileumi Környezet Charta konferenciát tartott a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

hirdetés

A kamara 2009-ben bocsátotta ki a Környezet Chartát, melynek aláírására felkérte a hazánkban működő tagvállalatait. A Charta aláírásával a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai kifejezik társadalmi szerepvállalásukat az élhető környezet megteremtésében, a meglévő természeti értékek védelmében és a környezet jobbá tételében.

Tíz év alatt 110 cég írta alá a Környezet Chartát, hét konferenciát és hat gyárlátogatást szervezett a kamara, valamint 10 kiadvánnyal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A kamara tagvállalatai úgy gondolják, hogy a környezetvédelem érdekében a munkáltató is aktívan tehet. A Környezet Charta összhangban áll az Európai Unió 7. Környezetvédelmi Akcióprogramja, Jólét bolygónk felélése nélkülelveivel és négy prioritásával, melyek: az éghajlatváltozás megelőzése és ellensúlyozása, a természet védelme, a környezethez és az egészséghez kapcsolódó problémák kezelése, a természeti erőforrások megóvása és a hulladékkezelés.

A Sanofi veresegyházi telephelyén megtartott konferencia védnöke Pascale Andréani, Franciaország magyarországi nagykövete volt. Dr. Botos Barbara, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kiemelte a magyar kormány elköteleződését a környezetvédelem és a hulladékcsökkentés mellett. Véleménye szerint cselekvésre van szükség, melyben kiemelten fontos szerepe van a vállalati környezetvédelmi programoknak. Előadást tartott Aurélie Verronneau, a PwC France senior managere a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) vállalati stratégiába történő beépítéséről.

Ezt követően a Sanofi, BNP Paribas, Ereco, Cothec, Lagardère Sports mutatták be szerepvállalásukat a környezetvédelem területén Magyarországon. A jubileumi szakmai esemény arra is alkalmat adott, hogy a résztvevők egy gyárlátogatás keretein belül betekintsenek a Sanofi veresegyházi telephelyének működésébe.

5 cég csatlakozott a Charta új aláírói közé: Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda, Cothec Kft.-Cofely Kft. >>> ENGIE, Kioto Kft., Lagardère Sports Hungary Kft., Thermowatt Kft.

Dr. Botos Barbara
Dr. Botos Barbara

(forrás: Sanofi)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés