hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 07., péntek - Ibolya.
hirdetés

Ez várható a Richtertől

Stagnáló negyedik negyedéves árbevétel mellett a nettó eredmény emelkedését várják az elemzők a Richtertől; a cég csütörtökön ismerteti a 2018-as utolsó negyedév számait, írja a Világgazdaság.

hirdetés

Stagnáló negyedik negyedéves árbevétel mellett a nettó eredmény emelkedését várják az elemzők a Richtertől. A társaság gyorsjelentése csütörtökre virradóra jelenik meg. A Világgazdaság által készített konszenzus szerint a gyógyszergyártó október–decemberi bevétele gyakorlatilag megegyezett a 2017-es bázisidőszak 110,2 milliárd forintjával.

A legpesszimistább várakozás szerint a Richter árbevétele csupán 104 milliárdos volt a negyedévben, de van olyan vélemény is, amely 121 milliárd feletti összeggel kalkulált. Az árbevétel növekedését két olyan tétel is kedvezően befolyásolhatta, amely a harmadik negyedéves számok közül még hiányzott. Október–de­cemberben ugyanis már teljes körű marketingtámogatást élvezett az ideiglenes felfüggesztésből a gyógyszerpiacra újra visszatérő Esmya, miután a Richter értékesítési hálózata szeptember elején újrakezdte a méhmióma kezelésére szolgáló szer európai promócióját. Újra teljes értékű negyedévet zárt a Richter romániai gyógyszer-nagykereskedése, a Pharmafarm is, amely szeptember közepén kapta vissza a nyáron ideiglenesen bevont működési engedélyét, olvasható a Világgazdaságban.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés