hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Energize: egyedülálló összefogás a gyógyszeriparban

Az Energize programban részvevő 10 gyógyszeripari vállalat ezúttal félreteszi a versengést, és közösen lépnek fel a fenntartható gyógyszeripar megteremtéséért, amelyben a gyógyszeripari beszállítóknak is segítenek, hogy minél több megújuló energiát használhassanak mindennapjaikban.

hirdetés

Az életmentő gyógyszerek és szolgáltatások előállításához rengeteg energiára van szükség, ennek nagy részét a beszállítók használják fel. A megújuló energia beszerzése azonban több okból is kihívást jelenthet a vállalkozások számára. Az Energize program célja, hogy támogassa a gyógyszeripar szereplőit a gyakran előforduló akadályok leküzdésében. Ilyen lehet, hogy nem ismerik minden részletében, hogy hogyan lehet megújuló energiát vásárolni, energiaigényüket kezelni, megfelelő finanszírozást találni, vagy éppen egyszerűsíteni a bonyolult és hosszadalmas szerződéskötési folyamatokat. A kezdeményezésben résztvevő beszállítók a program segítségével megismerkedhetnek a megújulóenergia-piaccal, útmutatást kapnak az energia-vásárlási megállapodásokról, és lehetőségük nyílik arra, hogy önállóan vagy akár egy nagyobb vevői csoport tagjaiként is hozzáférjenek a megújuló energiához.

Az Energize program az első olyan, a maga nemében egyedülálló kezdeményezés a világon, amely egy teljes iparágat – beleértve a globális beszállítói hálózatot is – igyekszik alapjaiban megváltoztatni. A program sajátossága, hogy a csatlakozó tíz gyógyszeripari cég és beszállítóik közösen tervezik meg energiaigényük kezelését, és folyamatosan arra törekednek, hogy az egész szektor minél nagyobb arányban használjon megújuló energiaforrásokat. A Schneider Electric és a Carnstone az energiamenedzsment és fenntarthatóság szakértői, ennek köszönhetően tudják támogatni az átalakulásban résztvevő vállalatokat. Az Energize program szereplői bíznak benne, hogy a jövőben más iparágak is követik majd példájukat.

Az Energize programban résztvevő gyógyszeripari vállalatok:

  • AstraZeneca
  • Biogen
  • GSK
  • Johnson & Johnson
  • MSD
  • Novartis
  • Novo Nordisk
  • Pfizer
  • Sanofi
  • Takeda

A program támogatja a gyógyszeripari és egészségügyi beszállítókat abban is, hogy zöldáram-beszerzéssel kezeljék a saját üvegházhatású-gázkibocsátásukat, így összességében is csökkenhet a teljes ágazat károsanyag kibocsátása. A vállalati felelősségvállalásra és fenntarthatóságra szakosodott tanácsadó cég, a Carnstone által szervezett Energize programot a Schneider Electric tervezi és bonyolítja le. A társaság megújulóenergia-szakértőkből álló Schneider NEO Network™ csapata együttműködik a kezdeményezésben résztvevő gyógyszeripari beszállítókkal, oktatási és projektkiválasztási folyamataikat is támogatja. Így az érintett cégek akár egyéni, akár csoportos megújulóenergia-beszerzéseket is megvalósíthatnak.

Forrás: Schneider Electric
Forrás: Schneider Electric

(forrás: Schneider Electric)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés