hirdetés
hirdetés

Elhagyja Európát az Aspen

Az Origo szerint Európából is áthelyezi gyógyszereinek termelését az Aspen, ezentúl Afrika déli pontján állítják elő a rák, a Parkinson-kór és néhány autoimmun betegség gyógyszereit.

hirdetés

Az áttelepülésről Stephen Saad, az Aspen vezérigazgatója számolt be az újságíróknak Port Elizabeth-ben, ahol a gyógyszergyár 80 millió dolláros új üzeme épült. Így a cég kínálata stabilabb lesz, mivel a gyógyszereket nem kiszervezett vállalatok állítják majd elő. Az Aspen a kontinens legnagyobb gyógyszergyártó cége.

Az új üzemrész a következő hónapban kezdi meg működését, és várhatóan 3,6 milliárd tablettát gyárt, aminek 90 százalékát exportálni fogják. A termelés minőségét mind a dél-afrikai, mind a német hatóságok is felügyelik.

Az üzemmel 500 új munkahely jött létre, így a tengerparti városban már 2.500 embert foglalkoztat az Aspen. Saad hozzátette, hogy ezzel a cég lett a második legnagyobb munkáltató Port Elizabeth-ben, a német Volkswagen után. Egy teljesen különálló gyárépületet is föl akarnak húzni, ahol csak a fájdalomcsillapítók és a véralvadásgátlók készülnének, írja a lap.

(forrás: origo)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés