hirdetés
hirdetés

Csótánykészítmények Kínában

Egy kínai gyógyszergyár azt állítja, olyan készítményeket fejlesztett ki, amelyek hatékonynak bizonyultak egyes légzőszervi és szájüregi betegségek kezelésében, írja az Asia Times alapján az Origo. Alapanyagukat a Föld egyik leggyűlöltebb élőlényéből vonják ki: amerikai csótányokból.

hirdetés

A szecsuani székhelyű Good Doctor Pharmaceutical Group a gyógyszergyártás mellett saját csótánygazdaságot üzemeltet azért, hogy az ott tenyésztett állatokat feldolgozza a termék-előállításban. A cég a csótányok nyálkáját felhasználva, állítólag édeskés ízű készítményeket kínál, üvegcséjét 50 jüanért (ez kb. 2000 forint). Készítményeik rendkívül keresettek a vásárlók körében, írja az Asia Times alapján a lap.

A Xinhua kínai állami hírügynökség szerint, a vállalat néhány év alatt már 4,3 milliárd jüan, azaz 200 milliárd forintot meghaladó bevételre tett szert a csótánykészítmények eladásából.

Márciusban egy, a Nature Communications tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban mutatták be az amerikai csótányokat, pontosabban azoknak egy olyan genomját, melynek szerepe lehet a városi környezethez alkalmazkodásukban. A tanulmány szerzője azt állítja, ennek a genomnak a humán gyógyászatban is jelentősége lehet.

A Quatz pedig arról ír, 2013-ban 100 csótányfarm működött Kínában. Az állatok fontjáért 20 dollárnak megfelelő összeget is megadnak a felvásárlók, és betegek millió vásárolják az azokból gyártott készítményeket, valamint az élelmezésben is használják azokat.

(forrás: origo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés