hirdetés
hirdetés
2020. július. 02., csütörtök - Ottó.
hirdetés

Csődvédelembe menekülne a Purdue Pharma

A Napi.hu szerint egyre kisebb az esély, hogy peren kívüli megállapodással rendeződhessen az Egyesült Államok opiátbotránya. A legújabb információk szerint az ügy középpontjából álló Purdue már felkészült arra, hogy csődvédelembe meneküljön.

hirdetés

Az amerikai ópiátbotrány központi szereplője a Purdue Pharma LP minél előbb csődvédelembe menekülne, mivel az ellene zajló peres eljárások sorában egy olyan tárgyalás közeleg, amiben kedvezőtlen ítélet esetén nem tudná megfizetni a követelt összeget.

A Reuters szerint az OxyContin fájdalomcsillapító gyártója a napokban elkezdte előkészíteni a szükséges jogi lépéseket, mivel egyre kisebb az esélye annak, hogy az ellene zajló nagyjából kétezer eljárásban peren kívüli egyezségre jusson, márpedig a cég mindenképp elkerülné ez elhúzódó és várhatóan sokkal költségesebb ítéletekkel járó bírósági tárgylások sorozatát.

A vállalat ellen felhozott vádak szerint az OxyContin gyártója felelősséggel tartozik, amiért a profitmaximalizálás érdekében agresszívan népszerűsítette az opiátalapú termékének használatát az orvoslásban, amit így tömegével írtak fel orvosok a fájdalmakra panaszkodó betegeknek. Az Egyesült Államokban a gazdag ember heroinjának is gúnyolt OxyContinról megállapították, hogy súlyos függőséget okoz, és több halálesetet is a használatához kötnek. A Purdue eddig a vele szemben álló peres feleknek 10 milliárd, majd augusztusban már 12 milliárd dolláros kárpótlást kínált, amit a pereskedésben résztvevő önkormányzatok és államok elutasítottak. A mostani csődvédelmi előkészületeket az indokolja, hogy október 21-én Ohióban várható ítélet az egyik perben, és a cég jó eséllyel veszíteni fog, a jelenlegi, mintegy 500 millió dollár készpénze pedig kevés lesz fedezni a megítélt kárpótlást, írja a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés