hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Covidot felismerő mobilappot vett a Pfizer

A Pfizer 116 millió dollárt áldozott egy kis ausztrál vállalat felvásárlására, amely azt állítja, hogy olyan okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki, amely a köhögés alapján diagnosztizálja a koronavírust, közli a Világgazdaság.

hirdetés

A ResApp nevű ausztrál digitális egészségügyi vállalat egy évtizede dolgozik egy olyan algoritmus kifejlesztésén, amely légúti betegségeket képes diagnosztizálni pusztán a beteg köhögésének elemzésével. A rendszert kezdetben tüdőgyulladás felismerésére fejlesztették ki, de 2019-re a kutatók kimutatták, hogy a technológia képes különbséget tenni az asztma, a krupp és a hörghurut között.

A vizsgálat megállapította, hogy a rendszer a pozitív koronavírusos esetek 92 százalékát pontosan felismerte, írja a lap, amely szerint tíz vizsgált emberből csak kettő kapott téves pozitív eredményt.

A Pfizer 65 millió dollárt ajánlott a technológiáért. Most, egy hivatalos felvásárlási bejelentés keretében véglegesítették az üzletet, amelynek értelmében a Pfizer 116 millióért vásárolja meg a ResAppot. A Pfizer szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy a vállalat a digitális egészségügy területére is kiterjeszti a befolyását.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés