hirdetés
hirdetés
2020. május. 31., vasárnap - Angéla, Petronella.
hirdetés

Budaörsre hozzák az Európai Farmakovigilancia Központot

A gazdaságban egyre inkább a hozzáadott értékre, az országban fejlesztett termékekre helyeződik  a hangsúly, ezt a tendenciát erősíti a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat döntése arról, hogy Budaörsre hozza az Európai Farmakovigilancia Központját, hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, Budaörsön.

hirdetés

Hozzátette, 25, nagyon magas hozzáadott értéket előállító új munkahely jön létre azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást. A cég döntésére utalva azt hangsúlyozta, hogy a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik.

A vállalt csaknem 35 éve van jelen Magyarországon és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat. Peter Burkhart, Svájc magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy Svájc számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű iparág, az állandóan innováló és beruházó gyógyszeripari vállalatoknak köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. Hozzátette, hogy a beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé tartozzon. A gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira is, fűzte hozzá.

Irma Veberic, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt. Hozzátette, hogy vállalatuk 1984-ben nyitotta meg magyar irodáját, és ma már több mint 1000 alkalmazottal dolgozik a gyógyszeripari, a diagnosztikai és diabétesz üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban.

A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését, feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező Roche gyógyszerekkel kapcsolatos mellékhatás-jelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés