hirdetés
hirdetés

Bővült a Xellia Pharmaceuticals

A dán Xellia Pharmaceuticals budapesti üzemének bővítésével erősíti a fertőzés elleni termékeket gyártó globális kapacitását.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Új épülettel bővíti budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott dán Xellia Pharmaceuticals (’Xellia’). A 13 millió USD beruházással megépült létesítményben, amelyben termékstabilitási és forgalomba hozatal előtti vizsgálatokat végeznek majd, tovább erősíti a Xellia globális kapacitását.

Az új, 3000 m2-es, többszintes létesítmény a Xellia jelenleg 250 főt foglalkoztató, gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzeme mellett épült meg.  Az épületben korszerű mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumok, termékstabilitási központ, valamint irodák kapnak helyet.

Az új egységek fontos szerepet játszanak majd a Xellia globális működési stratégiájában a vállalat más nemzetközi gyáraiban – az Egyesült Államokban, Kínában és Dániában – gyártott kimért adagolású szerek és gyógyszerhatóanyagok kibocsátás előtti és stabilitásvizsgálati kapacitásainak erősítése révén. A bővítés eredményeként több mint 40 új munkahely jött létre a minőségellenőrző csapaton belül, a folyamatban lévő munkaerő felvétellel pedig a Xellia 2019-re 80 főre növelné a központosított laboratóriumi szolgáltatások működtetésében résztvevő csapat létszámát is.

Az új létesítmény megnyitó ünnepségén a vállalat vezetői köszöntötték a megjelent állami vezetőket és helyi tisztségviselőket, köztük kiemelten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, valamint Kovács Róbertet, Budapest X. kerületének (Kőbánya) polgármesterét.

Carl-Åke Carlsson, a Xellia vezérigazgatója elmondta: „A folyamatos fejlesztések mellett tovább bővítjük szakértő csapatunkat is. Olyan magasan képzett munkatársaink vannak, akik rendelkeznek azzal a tudással, mellyel minőségi fertőzésgátló gyógyszereket tudunk előállítani globális ügyfeleink növekvő igényeinek kielégítésére.“

„Az antimikrobális rezisztencia komoly és valós veszélyt jelent nemzetközi szinten, ezért a fertőzés elleni generikus szerek gyártása terén végzett munkánk fontosabb mint valaha. Az általunk gyártott gyógyszerek közül sok az olyan anbiotikum, melyet azon betegek kezelésére használnak, akiknél minden más kezelési mód már kudarcot vallott. A világ vezető gyógyszergyártóinak egyikeként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az előírások maximális betartása mellett a legmagasabb minőséget biztosítsuk a gyógyszerhatóanyagok és a kimért adagolású szerek gyártása terén.” – tette hozzá Carl-Åke Carlsson, a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés