hirdetés
hirdetés

Bezár a Teva Gödöllőn

Fokozatosan, jövő év végig bezárja gödöllői gyárát az izraeli kézben lévő Teva gyógyszergyár – tudta meg a Népszava. Az elhatározásról kedd délután értesítették a dolgozókat.

hirdetés

Paplanos Péter, a gyógyszeripari vállalat kommunikációs vezetője kora este megerősítette a Népszavának a döntést, annyiban azonban próbálta enyhíteni azt, hogy megjegyezte: ez egyelőre egy terv. Ebben az szerepel, hogy 500 dolgozót idén, további 200-at pedig jövő év végéig küldenek el az üzemből. Ezzel lényegében megszűnik a termelés a cég gödöllői egységénél.

Arra a kérdésünkre, hogy mi áll a háttérben annyit reagált: a vállalatcsoport globálisan szervezi át működését, s a globális igényekhez alakítja tevékenységét. Ennek a következménye a gödöllői lépés. Hozzátette, hogy ez a debreceni és a sajóbábonyi egységüket, valamint a társaság hazai kereskedelmi tevékenységét nem érinti, ezeken a területeken hasonló lépésekre nem kell számítani.

Paplanos Péter a leépítés és a gyárbezárás ütemezésével kapcsolatban csak annyit jegyzett meg: erről még nem tudnak pontos képet festeni. Először ugyanis az érdekképviselettel kell egyeztetni, s csak az után tudnak a részletekről beszélni. Előre láthatóan ebben a kérdésben június végére áll össze a részletes forgatókönyv. Az gödöllői gyáregység épületével kapcsolatban azért kérdésünkre kifejtette: egyelőre az az elképzelés, hogy új gazdája lesz az ingatlannak.

Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint váratlanul ért mindenkit a döntés. Szomorú a helyzet, ám a honi gyógyszeripar területén nagyon komoly szakemberhiány tapasztalható, s komolyan bíznak abban, hogy a most elbocsátandók közül nagyon sokan a szakmán belül kapnak munkát. Minél hamarabb szeretnék megkezdeni az egyeztetéseket a vállalat vezetőivel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a Teva Gyógyszergyár Zrt. elbocsátandó munkavállalóinak sorsát – ígéri közleményében a kabinet.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés