hirdetés
hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés

A történelem legnagyobb egészségügyi ügylete lenne...

A vállalaton belüli informátorok szerint megkereste az AstraZeneca gyógyszeripari óriás a rivális Gilead Sciencest, hogy tárgyaljanak a két vállalkozás esetleges egyesüléséről, írja a Liner.

hirdetés

Az anonimitásukat kérő belsősök elmondása szerint a brit székhelyű AstraZeneca még a múlt hónapban kereste a Gileadot, hogy tárgyaljanak az összeolvadás lehetőségéről. Állításuk szerint a brit gyógyszergyártó nem konkretizált még semmit az ügylet pénzügyi kérdéseire, és a tranzakció összegére vonatkozóan.

A Gilead Sciences állítólag a megkeresést követően kikért különböző tanácsadói véleményeket, de a jelenlegi információk szerint nem tudni, hogy bármilyen előrelépés történt volna az üzletre vonatkozóan, tekintve nem formális tárgyalásokon merült fel az ötlet a két vállalat között.

A brit cég belsősei szerint ugyanakkor a Gilead nem érdekelt jelenleg egy másik, nagy gyógyszeripari vállalkozással való egyesülésben, vagy a saját vállalatuk eladásában, jelenleg inkább különböző partneri szerződések megkötésében, és kisebb gyógyszergyártó cégek felvásárlásában áll az üzleti stratégiájuk, írja a Liner.

(forrás: Liner)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés