hirdetés
hirdetés

A Goodwill Pharma a tőzsdére készül

Értékesebb, különlegesebb szolgáltatást kell nyújtani a vetélytársaknál, akár drágábban is – mondta a VG-nek Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma ügyvezetője.

hirdetés

Miért csatlakozott a Goodwill Pharma az Elite programhoz?

Célunk, hogy pár éven belül tőzsdére lépjünk, mivel rendkívül jó finanszírozási lehetőség. Számtalan külföldi példa van arra, hogy egy bizonyos cégméret fölött szinte elkerülhetetlen a tőzsdei jelenlét. Gyorsító pályára állítja a vállalatot egy ilyen kaliberű forrásbevonás. (...)

Itthon mennyire lehet bővülni? Mennyire lefedett a magyar piac?

Teljesen. A piaci torta pedig nem lesz nagyobb: ha új termékkel vagy szolgáltatással jelentkezik valaki, az óhatatlanul részesedést vesz el valaki mástól. A gyógyszeripart a multinacionális vállalatok dominálják, nagyjából 95 százalékban. A Goodwill Pharma kkv-ként üde színfolt a piacon, itthon csak négy-öt magyar családi vállalatot tudok még mondani.

Mi a Goodwill Pharma ütőkártyája?

A hazai gyógyszeriparon belül két növekedési módszer volt. Vannak olyan cégek, amelyek a rendszerváltás körül egy gyárat vagy egy gyártóegységet privatizáltak, beruházással fejlesztették, és most értékesítik, amit le tudnak gyártani. Mi fordítva csináltuk: szolgáltatással jelentünk meg a piacon, ezt bővítettük, de a cél végig az volt, hogy legyen gyártókapacitásunk is. Ráadásul még kutatás-fejlesztést is végzünk. Összességben mi azt adjuk el, amire igény van. Ehhez keresünk gyártópartnert, vagy bővítjük a saját kapacitásainkat.

Vannak még a piacon lefedetlen területek?

Jellemző, hogy a multinacionális cégek gyártásban, marketingben vagy értékesítésben nagyon profin dolgoznak, de mindig akadnak olyan területek, ahol hanyagul, ráérősen reagálnak. Az ilyen piaci réseken egy gyorsan mozgó kis „cirkálóval” meg lehet előzni őket. (...)

A teljes cikk

(forrás: vg.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés