hirdetés
hirdetés
2023. január. 28., szombat - Károly, Karola.
hirdetés

Új feladathoz látnak a patikanapon a gyógyszertárak

Népegészségügyi, egészségfejlesztési programokba kapcsolódnak be a gyógyszertárak; az erről szóló megállapodást szerdán írta alá a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NFI) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) vezetője

hirdetés

Török Krisztina, az NFI megbízott főigazgatója az aláírás kapcsán tartott sajtótájékoztatón jelezte, idén két területre, az allergia és a vitaminok, illetve a nyomelemek témájára fókuszálják a népegészségügyi kampányt. Úgy érvelt, ki kell használni az évenkénti hatvanmillió gyógyszerész-beteg találkozót arra, hogy minél több hiteles, célzott információ jusson el a lakossághoz.

Hankó Zoltán, a gyógyszerészi kamara elnöke úgy vélekedett, a gyógyszertárak dolgozói hiteles információt tudnak nyújtani az embereknek a kampányban szereplő témákban. Megjegyezte, az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt az egészséges életmód iránti érdeklődés, azonban számos információforrás hitelessége megkérdőjelezhető.

A kamara honlapján úgy fogalmaznak: „az együttműködő felek arra kívánják ösztönözni az embereket, hogy a kockázatról és mellékhatásokról szóló tájékoztatáson túl is kérjék a gyógyszerészek segítségét, hiszen a gyógyszerészek nem csak a betegek gyógyulásához járulhatnak hozzá, hanem a betegségek megelőzéséhez, a lakosság egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővítéséhez és az egészségmegőrzéshez is”. 

A köztestület elnöke beszámolt arról, hogy a kampány az idei júniusi patikanapon indul az allergia témájában, majd szeptemberben a vitaminok és nyomelemek témaköre következik. Hankó Zoltán elmondta azt is, egységes tartalommal készítik el a szakmai anyagokat, azokat szórólapokon, a gyógyszerészi hírlapban, a patikákban található magazinokban, illetve a két szervezet honlapján teszik majd közzé.

A tervek szerint a jövőben minden évben más-más téma kerül a népegészségügyi tanácsadás fókuszába.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés