hirdetés
hirdetés
2021. március. 04., csütörtök - Kázmér.
hirdetés

Személyre szabott vércukorszint-előrejelzés

A cukorbetegséggel érintett emberek száma tavaly 463 millióra emelkedett a világon. A DiabTrend a következő hónapokban  mintegy 12 millió cukorbetegnek nyújt személyre szabott vércukorszint-előrejelzést is biztosító diabétesz menedzsmentet.

hirdetés

Kockázati tőkebevonás révén a DiabTrend AI Analytics Kft. korábban tervezett lépése is megvalósíthatóvá válik, megindulhat a vállalat aktív nemzetközi terjeszkedése. A működés további automatizációja biztosíthatja azt, hogy a diabetológusok, háziorvosok és dietetikusok számára ismertebbé váljon az applikáció. Cél, hogy minél több cukorbeteg emberhez eljusson a lehetőség.

A DiabTrend magyar startup vércukorszint előrejelző algoritmusával kiegészített naplózó alkalmazásával segíti a diabétesz mindennapi menedzselését, jobb életminőséghez juttatva a használóit.

A befektetést az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Solus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő biztosította. A Solus Capital célja a korai és érett szakaszban lévő innovatív cégek fejlesztésének felgyorsítása tőkebefektetés, szaktanácsadás, valamint szinergikus kapcsolatok révén. A tőkealap befektetési fókusza a Digitális Jólét Program keretén belül kiterjed az oktatás, állami szolgáltatások, egészségügyi és jóléti szolgáltatások, információbiztonság, digitális gazdasági különböző ágazatai, valamint a legújabb innovációk területeire.

 

,,A Diabtrend egy olyan mesterséges intelligenciára alapozott vércukor előrejelző algoritmust fejlesztett ki, amely a cukorbetegek kezelésének központi problémájára ad választ. Ez az egyedi innováció helyezi a Diabtrendet a piacon lévő más megoldások elé, és biztosít átlagon felüli növekedési potenciált, ami fontos döntési szempont volt a Solus DJP Alap számára“, mondta Szombati András, a Solus Capital senior tanácsadója.

A cukorbetegséggel érintett emberek száma 463 millióra emelkedett a világon 2019-ben. A DiabTrend a befektetésből a következő hónapokban Európa hat országában terjeszkedik, ahol  hozzávetőleg 12 millió cukorbeteg él jelenleg, ők juthatnak hozzá a DiabTrend által nyújtott, a világon először személyre szabott vércukorszint-előrejelzést is biztosító diabétesz menedzsmenthez. A tervek szerint 2022-ben így összesen 50 millió cukorbeteghez jut el az alkalmazás.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra, azonban kényelmi funkciói mint az automatizált személyes diabétesz menedzsment vércukorszint előrejelzéssel, valamint az étel felismerő- és mennyiségbecslő rendszer 1590 forintos havidíjért, 3 hónapos formában 3790 forintért, egy éves előfizetéssel pedig 8990 forintért érhetőek el a Play Áruházból és az App Store-ból.

,,Szeretnénk a cukorbetegeknek megfelelő tudást és eszközt biztosítani, hogy a diabétesz kezelése a mindennapi küzdelem helyett egy kiszámítható és kezelhető életvitelt jelentsen”, mondta Havlik Marcell, a DiabTrend ügyvezető alapítója.

A DiabTrend a nemzetközi terjeszkedés mellett az applikáció funkcióinak bővítését is tervezi, mint a szülői felügyelet, orvosi felület és intelligens emlékeztetők.

(forrás: DiabTrend)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés