hirdetés
hirdetés
2023. február. 07., kedd - Tódor, Rómeó.
hirdetés

Sorozatot indít a kamara, fókuszban az adherencia

Húsz részből álló gyógyszerhasználati adherencia-fejlesztést szolgáló video-sorozatot készített a Magyar Gyógyszerészi Kamara, amelynek célja a tudatos gyógyszeralkalmazás elősegítése és a gyógyszerhasználattal kapcsolatos lakossági ismeretek erősítése.

hirdetés

Elkészült egy 20 részből álló gyógyszerhasználati adherencia-fejlesztést szolgáló video-sorozat, amely a kamarai honlapon és a facebook-on érhető el. A sorozat célja a tudatos gyógyszeralkalmazás elősegítése és a gyógyszerhasználattal kapcsolatos lakossági ismeretek erősítése. Vizuális megjelenítése, szövege és hanganyaga ennek figyelembe vételével készült. Egyenkénti időtartamuk másfél-két perc. A videókat dr. Somogyi Orsolya, az MGYK elnökségi tagja, a SE Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet adjunktusa, a kamara adherencia programjának szakmai felelőse készítette el.

Augusztus 7-től kezdődően minden pénteken (húsz héten át) a reggeli órákban felkerül a Kamara facebook oldalára egy-egy videó, letölthető és megosztható formában. Ezzel párhuzamosan ugyanezt a kamarai honlapon is megjelentik. Kérnek minden gyógyszerészt ezek megosztására a saját ismerősei körében, ezzel segítve a betegek gyógyszerekkel kapcsolatos egészségműveltségének növelését és tudatos gyógyszerhasználatukat.

A video-sorozat első része.

A video-sorozat második része.

 

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés