hirdetés
hirdetés

Rákosmenti egészségnap

Szombaton tartják a rákosmenti egészségnapot, az előadásokon többi között a daganatos betegségekről, az allergiáról, a balesetmegelőzésről és a kisgyermekek mozgásfejlődéséről lesz szó.

hirdetés

Rabb Edit, a rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában az allergiafajtákról szólva azt mondta, hogy a hideg idő alatt főleg a lakásban lévő poratka okozhat problémát, de a pollenallergiásoknak már februárban is készülniük kell, mert a gyógyszeres kezelést már a szezon előtt kell elkezdeni.

Az ételallergiások helyzete bonyolultabb, ők ugyanis csak úgy tudják megelőzni a tüneteket, ha kihagyják az étrendjükből az allergiát kiváltó termékeket, tette hozzá, megjegyezve, hogy a többszörös allergiát a legnehezebb kezelni. Rabb Edit kiemelte, hogy a mogyoró különösen veszélyes, mert például a gyógyszerekben, ételolajokban, kekszekben, kenyérfélékben, süteményekben is előfordulhat, és a legkisebb mennyiségben is okozhat fulladásos tüneteket. Csecsemőkorban a leggyakrabban a tejfehérje-allergia jelentkezik.

A rákosmenti egészségnapot a XVII. kerületi Vigyázó Sándor Művelődési Házban rendezik meg.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés