hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 27., vasárnap - Adalbert.
hirdetés

Oltással még megelőzhető az influenza

Az influenzajárvány január, február környékén várható. A védettség két hét alatt alakul ki, így aki most beoltatja magát, az még idejében cselekedett egészsége érdekében, adta hírül a Híradó.hu.

hirdetés

Pálffy Márta házi gyermekorvos az M1 Család’19 című magazinjában azt mondta: a védőoltás decemberi beadása nagy védettséget jelent, mert a járványok januárban, februárban szoktak kialakulni.

Az influenzának nincs előjele, mint a megfázás okozta megbetegedéseknek, akit a vírus megfertőz, az igen gyorsan ágynak dől.

„A betegnek nagyon hirtelenül nagyon magas láza van, végtagfájdalma, torokfájása és fejfájása. Nagyon levertek a betegek, a magas lázat csillapítani kell, a folyadékot pótolni kell, 5-7 napig is eltarthat ez az állapot” – hívta fel a figyelmet a háziorvos.

Az influenza komoly szövődményeket is okozhat, ezért fontos a védőoltás beadatása.

„A védőoltás valóban véd, és két fontos pillére van. Az egyik az, hogy jelentősen vissza tudja szorítani a súlyos megbetegedéseknek az előfordulását, azt, hogy valakinek akár intenzív osztályra kelljen kerülnie az influenzafertőzés miatt, illetve az influenzához kapcsolódó halálozást” – hangsúlyozta Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

„Gyakran előfordul, hogy nem maga a vírusfertőzés okozza a halált, hanem egy olyan beteg emberben történik, akinek olyan mértékben súlyosbodik az állapota, hogy azt már nem bírja ki a szervezete, súlyos szívbetegek járhatnak így” – fűzte hozzá.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés