hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 30., szerda - Jeromos.
hirdetés

Megérkezett az ausztrál influenzavírus

Idén a tavalyinál komolyabb influenzajárványra kell készülnünk, erről egy Ausztráliában azonosított vírustörzs gondoskodik, ami feltehetően már nálunk is itt van, írja a 24.hu.

hirdetés

A hírekből „ausztrál influenzaként” ismerjük azt az új vírustörzset, amely a déli kontinensen idén 137 ezer embert fertőzött meg, és amely elkerülhetetlenül megjelenik Magyarországon is a soron következő szezonban, írja a 24.hu.

Annyira érdemes megijedni, hogy minél többen beoltassák magukat, ami nemcsak egyéni, de társadalmi érdek is. Mert az ausztrál influenza minden bizonnyal már itt van, csak még „gyenge”.

Az „új influenza” igencsak ijesztőnek tűnik főleg ha a 2009-es járványra gondolunk. Itt viszont köznapi értelemben nem beszélhetünk újdonságról annak ellenére sem, hogy a tudományos terminológia szerint tényleg új vírustörzsről van szó. Az influenza embert leginkább érintő B vírusát megjelenése, azaz 1940 óta ismerjük, ennek egy szezonális változata jelent meg Ausztráliában – ennyiben új. Valamint abban, hogy az ottani tapasztalatok szerint súlyosabb és több embert érintő megbetegedést okoz, mint az elmúlt évek influenzái – fogalmaz Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Egyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársa.

Szakértők szerint elkerülhetetlen, hogy a vírustörzs elérje Magyarországot is, és december végén akár járványt okozzon. De ez nem azt jelenti, hogy december végére ér ide, hiszen globalizált világunkban a vírusok napok alatt képesek kontinensről kontinensre vándorolni, nagy valószínűséggel az „ausztrál influenza” is már rég megérkezett.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés