hirdetés
hirdetés
2020. április. 07., kedd - Herman.
hirdetés

Lista a helyi drogspecialistákról

Drogprevenciós szaktanácsadókkal segít a rendőrség a szülők segítségére az egyre olcsóbb és mind kiszámíthatatlanabb hatású drogok terjedésére reagálva – tűnik ki a police.hu-n.

hirdetés

A hivatalos rendőrségi honlap közli azoknak a helyben elérhető szakértőknek a listáját, akik készek segíteni a szülők felkészülését a házi drogcsatákra.

Mint a honlapon is emlékeztetnek, az utóbbi években a témában készített vizsgálatok, felmérések adatai az illegális szerek használatát illetően – kiváltképp a 9. és 11. évfolyamos fiúk körében – emelkedést mutatnak: az adatfelvételek szerint minden ötvenedik középiskolás fiú naponta él valamilyen illegális szerrel. Az új típusú – viszonylag olcsón beszerezhető, könnyen hozzáférhető – dizájnerdrogok Magyarországon 2010-ben jelentek meg és a budapesti diákok körében.

A kezdeményezés a szülők megelőzésben betöltött szerepét hangsúlyozza: a társas kohézió és a családi kapcsolatok megerősítése segítséget jelenthet a kortársak befolyásolásával és az iskolában szerzett kudarcélményekkel szemben – olvasható a police.hu-n.

(forrás: police.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés