hirdetés
hirdetés

Influenzaszezon előtt

A tavalyi évben beadott 169 ezer védőoltás beadása során egyetlenegy súlyos reakciót nem észleltek, közölte a HírTV az influenzaszezonról készült összeállításában.

hirdetés

Mintegy ötszáz darab influenza elleni oltóanyagot vesz át és szállítja azokat a rendelőjébe Kass Ferenc. A szegedi háziorvosnál már szeptember óta érdeklődnek, főleg idősebb betegei a vakcina iránt. Az oltásokat a napokban, de november elejétől mindenképpen megkezdik. A hatóanyag 10 nap múlva fejti ki teljes védekezőképességét. Az orvos kiemelte: csak az jelentkezzen védőoltásért, aki nincs megfázva és nincsenek akut tünetei.

Az előző influenzaszezon Magyarországon viszonylag korán, már decemberben beköszöntött. A vakcinák a gyógyszertárakban is megvásárolhatóak. Ingyenesen kapják a védőoltást a 60 éven felüliek, továbbá a krónikus betegségben szenvedők és a szociális ágazatban dolgozók is.

„Az egészségügyi dolgozók, a szociális ágazatban dolgozók, sertés-, baromfitenyésztéssel, szállítmányozással, feldolgozással foglalkozó munkavállalók is térítésmentesen felvehetik ezt az oltást. Magyarországon ebben a szezonban 1 millió 300 ezer oltás áll a 3-tól 99 évig, illetve még idősebb korosztály rendelkezésére, 3 évnél fiatalabb gyermekeknek 4 ezer oltás kerül biztosításra” – közölte Csongrád megye tiszti főorvosa, Bosnyákovits Tünde.

Bővebben, videóval a HírTV portálján.

(forrás: HírTV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés