hirdetés
hirdetés
2022. december. 07., szerda - Ambrus.
hirdetés

Visszaélés dr. Merkely Béla nevével

Büntetőeljárást indított a rendőrség a betegek megtévesztése miatt

Több százmillió forint értékű, gyógyszerként hirdetett, de Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le a budapesti rendőrök. A cég dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója nevével visszaélve reklámozta a készítményét, azt a hamis látszatot keltve, hogy azt az egyetemi klinikán fejlesztették ki.

hirdetés

Dr. Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője nevével visszaélve egy cég azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet. A megtévesztő hirdetés azt a hamis látszatot keltette, hogy a készítményt az egyetem klinikáján fejlesztették ki.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fogyasztók megtévesztése vétség miatt folytat büntetőeljárást. A Bűnügyi Főosztály nyomozói 2021. február 9-én a főváros XIV. kerületében ütöttek rajta egy raktáron, ahol a megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták. A rendőrök 46 féle, mintegy 29 000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le – derül ki a rendőrségi közleményből

A BRFK nyomozói a cég ügyvezetőjét, a 28 éves Sz. Viktória budapesti lakost előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás adatai szerint a lefoglalt készítmények értéke több százmillió forint lehet.

A rektor nevével és fényképével való visszaélés miatt a Semmelweis Egyetem 2020. december 28-án tett büntetőfeljelentést, december 15-én pedig figyelemfelhívó közleményt adott ki az internetes felületeken terjedő visszaélésről.

(forrás: police.hu, semmelweis.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés